Ексклюзиви
неділя, 17 вересня 2023 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розповіли, що чекає на ухилянтів після повернення з-за кордону

У Зеленського розповіли, що чекає на ухилянтів після повернення з-за кордону
Громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з юридичними проблемами після повернення додому, запевнив радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: ОП

Громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з юридичними проблемами після повернення додому.

Щодо втікачів, які придбали фіктивні довідки і виїхали за кордон, будуть судові рішення, оскільки такий документ є проявом корупційної дії. Про це радник голови Офіса президента Михайло Подоляк повідомив під час ефіру з російською опозиціонеркою та публіцисткою Юлією Латиніною.

"На основі цього треба буде звертатися в суди тих країн, де вони перебувають як біженці з певними юридичними статусами, щоб їм це скасували, і в судах цих країн довести, що ця людина отримала довідку не належним чином", – зауважив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали велику групу ухилянтів із п'яти областей

Водночас радник голови ОП визнав складність юридичної процедури екстрадиції ухилянтів з країн Заходу, де вважають, що людина має право боятися воювати, тому вважає, що в такий спосіб на масове повернення цих людей сподіватися не варто.

"Але будуть реєстри людей, які отримували фіктивні довідки і тоді в них будуть проблеми вже при поверненні до України, будуть йти юридичні процедури. Якщо вони добровільно зараз не повертаються, то коли війна закінчиться у них будуть певні юридичні проблеми - будуть вияснятися підстави, на яких вони покинули країну, тощо", – наголосив Подоляк.

Влада Австрії не видаватиме Україні чоловіків призовного віку, які в'їхали в країну після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Жоден військовозобов'язаний українець, який живе в Австрії, не буде відправлений назад на Батьківщину. Про це повідомляє Exxpress з посиланням на заяву Міністерства внутрішніх справ країни.

Раніше член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія заявив, що люди, котрі незаконно купили довідки для ухилення від призову, будуть нести відповідальність за законом – "за дачу хабара, за підробку документів, за ухилення від мобілізації".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, що чекає на ухилянтів після повернення з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути