Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2024 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали супутникові знімки одразу після атаки по кораблях РФ
3

Супутникові знімки атак по кораблях "Ямал" та "Азов"
Фото: OSINT-аналітик Тайлер Роговей
Супутникові знімки атак по кораблях "Ямал" та "Азов"
Супутникові знімки атак по кораблях "Ямал" та "Азов"

З'явилися супутникові знімки із наслідками ракетних ударів після атак по великих десантних кораблях РФ "Ямал" і "Азов" у тимчасово окупованому Севастополі в Криму.

На зображеннях, які 24 березня опублікував OSINT-аналітик Тайлер Роговей, можна помітити два влучання. У пірс біля одного корабля, та у сухий док біля другого.

"На самих кораблях видимих пошкоджень на знімках не помітно. Один із кораблів відбуксовують до сухого доку, тож, ймовірно, якісь пошкодження він отримав. Додатково від корабля розповсюджується пляма, що може свідчити про витік паливно-мастильних матеріалів", - зазначив аналітик у соцмережі X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по вузлу зв'язку у Севастополі: в ISW оцінили можливості РФ у Чорному морі

Після поверхневого огляду супутникових знімків з високою роздільною здатністю не було видно жодних явних ознак серйозних пошкоджень десантних кораблів, які були пришвартовані. Однак це не означає, що судна не були уражені, і ця оцінка може змінитися, зазначив аналітик.

Водночас ресурс kiber_boroshno у Telegram також опублікував супутникові знімки кораблів "Азов" і "Ямал" за 22 і 24 березня.

"На ВДК "Азов" видно можливе місце ураження, але точно сказати важко. Знімки за 24 березня могли бути зроблені до ураження, час достовірно невідомий", - вказано в повідомленні.

23 березня у тимчасово окупованому Криму відбулося успішне вогневе ураження об'єктів Чорноморського флоту держави-агресорки Росії.

Уражено великий десантний корабель росіян "Ямал". Подробиці щодо пошкоджень судна повідомила 25 березня пресслужба Головного управління розвідки МО України у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Показали супутникові знімки одразу після атаки по кораблях РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути