Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2024 23:00

У дівчини заступника генпрокурора "знайшли" маєток за 48 млн грн та Porsche за $100 тис.

У дівчини заступника генпрокурора "знайшли" маєток за 48 млн грн та Porsche за $100 тис.
Дівчина Дмитра Вербицького придбала елітне майно за час стосунків із заступником генпрокурора. Колаж: radiosvoboda.org

У дівчини заступника генпрокурора України Дмитра Вербицького з'явилося елітне майно за час стосунків з чиновником.

Про це свідчить розслідування журналістів "Схем".

Дівчину звуть Христина Ільницька і в мережі вона згадується як фахівчиня з оренди та продажу яхт. Попри численні відео, на яких Ільницька прогулюється дорогими яхтами, офіційно заробляє вона небагато, зауважують журналісти.

Втім, у період, коли Ільницька почала показувати Вербицького у соцмережах, її майновий стан суттєво покращився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чесна" Морозюк сховала квартири від арешту за схемою Гринкевичів

За інформацією "Схем", у травні цього року подружка Вербицького придбала будинок в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 млн доларів. По договору, який є у розпорядженні "Схем", вона заплатила в 24 рази менше. Що може свідчити про недоплату податків у бюджет. У цьому ж містечку орендує таунхаус сам Вербицький.

У лютому 2024-го Ільницька обзавелася автомобілем Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів. Відповідно до даних з системи фотофіксації автодорожнього руху "Безпечне місто" за квітень та травень цього року, разом з Ільницькою у Porsche їздить і Дмитро Вербицький – іноді як водій, іноді як пасажир. Так само вони їхали разом на цьому Porsche і в день купівлі будинку вартістю 48 мільйонів гривень.

Судячи з публікацій Ільницької в соцмережах, вона ще й стала власницею київського салону краси. При цьому, натякає, що це був подарунок.

Як з'ясували "Схеми", Ільницька не мала достатньо офіційних коштів, щоб придбати все це майно. Її сукупний прозвітований перед державою дохід за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тисяч гривень.

Сама Ільницька заявила журналістам, що отримала достатньо коштів від попередніх стосунків, що дає їй змогу робити вартісні покупки. Мовляв, вона все придбала без допомоги Вербицького. При цьому дівчина додала, що в майбутньому планує ще купувати майно.

Заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький мешкає у будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві, який його племінник купив за довіреністю від бізнесмена Віктора Павільча за понад два мільйони гривень - що у шість разів менше за його ринкову вартість.

Ринкова ціна такого таунхаусу становить близько $470 тис або понад 18,5 млн грн. Про це повідомили "Схеми: корупція в деталях".

У майновій декларації за минулий рік Вербицький вказав, що з 3 листопада 2023 року орендує будинок площею 155 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «У дівчини заступника генпрокурора "знайшли" маєток за 48 млн грн та Porsche за $100 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути