четвер, 17 березня 2011 11:55

Київ очікує найбільша за останні п'ять років повінь

Київ очікує найбільша за останні п'ять років повінь

У кінці квітня в Києві очікується пік повені. Під час найсильнішого за останні п'ять років повіддя очікується підтоплення дачних масивів і деяких районів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління МНС України в Києві.

У МНС підкреслили, що вода буде переливатися через Лівобережну дамбу, і у квітні рух транспорту по ній буде обмежено. Можливі підтоплення в районі Бортничів, Вишеньок, Гнідина. Прогнозується підтоплення дачних масивів у районах Осокорки та Позняки.

Відомство вже підготувало відповідну техніку. Зараз у столичних рятувальників є п'ять потужних насосних станцій, п'ять пожежних рукавних автомобілів для відкачування води та її передання на великі відстані. Окрім цього, 22 пожежні частини Києва мають пожежні автомобілі з насосами для відкачування води меншої потужності. Напоготові також гумові човни, два рятувальні катери, аероглісери, які можуть проходити як по воді, так і по льоду, а також пожежний корабель.

Водночас, рятувальники запевнили, що підстав для занепокоєння з боку населення немає, адже повінь — щорічне явище, а рівень Дніпра контролюється на київській дамбі.

Окрім того, у відомстві нагадали, як поводитися під час повені. Так, при отриманні попередження про загрозу затоплення слід без зволікання вийти у безпечні та підвищені місця. При рятувальних роботах необхідно проявляти витримку і самовладання, суворо дотримуватися вимог рятувальників. Не можна переповнювати рятувальні засоби (катери, човни, плоти тощо), оскільки це загрожує безпеці рятувальників і тих, кого рятують.

Потрапивши у воду, слід зняти з себе важкий одяг і взуття, відшукати поблизу плаваючі чи предмети над водою, скористатися ними до отримання допомоги. Якщо є час, то необхідно вжити заходів щодо рятування майна і матеріальних цінностей: перенести їх у безпечні місця, а самим зайняти верхні поверхи (горища), дахи будинків.

Зараз ви читаєте новину «Київ очікує найбільша за останні п'ять років повінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути