пʼятниця, 28 лютого 2020 14:24

НП із гранатою в суді: підозрюваний мав пройти кілька обшуків

НП із гранатою в суді: підозрюваний мав пройти кілька обшуків
В Одесі в залі Приморського районного суду обвинувачений із гранатою взяв у заручники суддів і конвоїра. Погрожував підірвати себе. Фото: dumskaya.net

Граната в підозрюваного у вбивстві В'ячеслава Гарькавого, який погрожував себе підірвати у Приморському райсуді Одеси, була муляжем, за попередніми даними.

Але її все одно мали виявити під час обшуку, каже кореспондентові Gazeta.ua колишній голова Пенітенціарної служби Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслан Тапаєв підірвав гранатою вбивць сина

"Ув'язнений мав проходити кілька обшуків за інструкцією. У СІЗО перед виїздом та конвойними, коли його забирали. Тепер перевіряти потрібно в першу чергу останніх. Бо довести, що він привіз гранату із СІЗО, буде складно. Оскільки конвойні розписуються в журналі, коли забирають підсудного і, відповідно, беруть відповідальність за нього на себе. Окрім того, конвойні дорогою можуть дозволити забрати передачу або ж побачитися з рідними до початку засідання. Саме так могли передати цей предмет, схожий на гранату. Хоча не виключаю, що виїхав із ним із СІЗО. Приховати муляж можна просто, ув'язнені – народ винахідливий. Якщо корпус не металевий – його металошукач міг не виявити", - сказав Сергій Старенький.

Такі дії підсудного, на його думку, можуть бути направлені на те, аби симулювати психічний розлад і поїхати із СІЗО в лікарню. Або ж справді, хотів привернути увагу до беззаконня.

В Одесі, в залі Приморського районного суду, обвинувачений із гранатою взяв у заручники суддів і конвоїра. Погрожував підірвати себе. Відомо, що чоловіка підозрюють у вбивстві громадянина Ізраїлю у вересні 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «НП із гранатою в суді: підозрюваний мав пройти кілька обшуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути