понеділок, 28 жовтня 2019 09:51

Брати-поліцейські катаються на краденому авто

Брати-поліцейські катаються на краденому авто
У підприємця з Києва о Максима Шкварка ще 30 червня викрали авто Mazda 6. Чоловік самотужки розшукав машину. Нею користуються брати-поліцейські у Харкові. Фото - ТСН

У підприємця з Києва 32-річного Максима Шкварка ще 30 червня під будинком викрали авто Mazda 6. Чоловік самотужки розшукав машину у Харкові. Нею користуються брати-поліцейські.

Однак, маючи беззаперечні докази, що поліцейський користувався вкраденим у нього авто, не може повернути собі машину, йдеться у сюжеті ТСН.

"Десь за місяць мені написав невідомий чоловік у Facebook, що нібито бачив мою машину в закритій групі, яка продає "перебиті" машини, крадені. Зв'язався з продавцем. Представився покупцем, аби з'ясувати, чи моє це авто. Попросив більше фото. Був готовий поїхати і викупити свою машину у викрадачів за 6,5 тисяч доларів. Але продавці зникли", - розповів чоловік.

Він пішов із цією інформацією до свого слідчого у Києві, але це не допомогло. За деякий час Максиму повідомив знайомий харків'янин, що бачив майже таке ж авто з невеликими змінами і тими ж номерними знаками, які підприємець вгледів на фото.

Але друг зробив помилку – підійшов із розмовою до водія, і машина зникла. Її тихенько відігнав кудись ще один учасник справи. Максим таки випросив відео, як машину забрали і з'ясувалось: на його авто катаються брати-поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка викрала автомобіль, який раніше продав її чоловік

"Востаннє мою машину бачили, коли із неї вийшов оперуповноважений Фрунзівського району Герасимов Віталій. Він передав ключі своєму братові - слідчому Орджонікідзевського РВВС Герасимову Артему. Той сів у машину і поїхав", - розповідає Максим.

Виявилось, поліцейські вже близько місяця їздять на краденому авто на роботу. Шкварко просив тихо повернути машину і він не писатиме заяву. Але слідчий заявив, що машину йому за $200 дав покататись друг, його номер телефона у блокноті, а блокнот – втратив.

"Сьогодні він пояснює, що він взяв машину на прокат. Заплатив за неї 200 доларів, місяць на ній поїздив і повернув машину тій людині, у якої її брав. Що це була за автівка, що вона була в угоні, він цю інформацію не підтверджує", - коментує начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник.

У харківській поліції теж вирішили розібратись, тому Максим написав заяву про злочин. Щодо Артема Герасимова розпочали службову перевірку. Його відсторонили від виконання обов'язків.

Поліцейські займалися крадіжками та незаконним продажем автівок у Запоріжжі. Мали спільників, яких "кришували". Поліцейські працювали слідчими. До крадіжок залучили ще трьох людей із кримінальним минулим. Після того, як автомобілі викрадали, пропонували постраждалим їх викупити. Коли ті відмовляли, продавали їх іншим людям за підробними номерами та документами.

Зараз ви читаєте новину «Брати-поліцейські катаються на краденому авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути