четвер, 05 листопада 2015 15:17

Адвокати побоюються, що через владу винних у розстрілі Майдану не покарають

Адвокати побоюються, що через владу винних у розстрілі Майдану не покарають
Фото: ipress.ua

Розслідування злочинів проти "Майдану" натикається на спротив з боку влади.

За словами членів Адвокатської дорадчої групи, які беруть участь в розслідуванні, через форсування передачі до суду справ організатори цих злочинів можуть уникнути покарання.

Зокрема, представник Колегії Віталій Титич стурбований тим, що, як і минулого року, президент Порошенко заявляє про необхідність передачі справи за різними епізодами до суду до другої річниці подій на Майдані.

"Передача справи до суду в такому стані – це вже така заздалегідь продумана і відпрацьована технологія щодо виправдання осіб, винних у скоєнні злочину. Тому що провадження, як правило, передаються неякісні, і стосуються, я підкреслюю, виключно виконавців низової ланки", - зауважує адвокат.

За словами правозахисників, розслідуванню перешкоджає тиск з боку МВС, СБУ та суддів.

Як розповіла адвокат Євгенія Закревська, створене генпрокурором Віктором Шокіним управління розслідувань злочинів працівників правоохоронних органів очолив колишній начальник відділу процесуального керівництва прокуратури Києва - головний "нерозслідувач" Ничипоренко.

"Спочатку він завалив справи по Майдану, які були в провадженні прокуратури Києва. Тепер пішов на підвищення – очолює "управління з нерозслідувань" в ГПУ...

Фактично воно працює проти основного розслідування. Проти тих, хто це розслідування справді проводить", - наголосила вона.

За словами голови Колегії Павла Диканя, якщо розслідування на національному рівні не дасть результатів, можливо буде застосувати інші гарантійні механізми – зокрема, так зване гібридне слідство за прикладом Гватемали чи гібридне слідство і суд за прикладом Боснії.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати побоюються, що через владу винних у розстрілі Майдану не покарають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути