вівторок, 27 березня 2007 14:46

За дипломну роботу беруть передоплату 50 відсотків

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

На підготовку дипломних робіт в інститутах дають півроку. Студенти з грошима, щоб не сидіти по бібліотеках, купують їх на фірмах.

— Я диплом купила, — зізнається 24-річна киянка Антоніна. — На п"ятому курсі інституту одружилася, завагітніла. Виношувала близнюків. Живіт просто величезний. Із таким по бібліотеках не побігаєш. Народила за три місяці до держіспитів. А після народження, самі розумієте, часу не було й хвилинки. Мій чоловік сам пішов у дипломну агенцію. Диплом на сотню сторінок обійшовся в 400 доларів. Мені поставили за нього "відмінно".

Якщо тема є у каталозі агенції, диплом коштуватиме дешевше — $1,5–2 за сторінку. Обсяг роботи на ступінь бакалавра — 60 сторінок, спеціаліста — 80 сторінок. Магістерські дипломи пишуть на 100–120 сторінок.

— Найдорожчі дипломні роботи — з гуманітарних та економічних спеціальностей, — розповідає киянин Борис Сумський, 28 років. Два роки тому він із приятелем відкрив дипломну агенцію "Дипломна-Київ". — Такі теми рідко повторюються. Тому треба робити ґрунтовний аналіз, вивчати багато джерел. На написання роботи для випускників філософського або філологічного факультету йде найбільше часу. Їм одна сторінка коштуватиме 5 доларів. А роботи з юриспруденції найдешевші — по 3 долари за сторінку. Замовників ми шукали біля київських інститутів. Роздавали рекламні листівки. Цього року самі закрили бізнес — набридло.

Борис писав дипломи з гуманітарних дисциплін, а його приятель — із технічних і економічних. Двох людей цілком вистачає. З Інтернету дипломні роботи не "скачували". До десяти сторінок доводилося писати самим, решта — шматки чужих текстів. Одну дипломну роботу зазвичай складають з уривків кількох робіт бакалаврів чи магістрів. Агенція "Дипломна-Київ" через знайомих отримала доступ до вузівських архівів Києва. Був вихід і на московські університети. Замовлень брали не більше десяти на місяць. На роботи не скаржилися, каже Борис.

Дипломну роботу треба замовляти хоча б за місяць до захисту. Краще — за два. Усі агенції беруть передоплату 50%. Якщо готова дипломна робота не влаштовує, гроші все одно не повернуть.

Зараз ви читаєте новину «За дипломну роботу беруть передоплату 50 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути