Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 13:56

Восьмисантиметрового таргана пропонують за 900 гривень

 

32-річна львів"янка Лариса Дроботій завжди мріяла про великого павука. Тарантулів уперше побачила у Нігерії, де жила в дитинстві.

— Пізніше довідалася, що тарантули і птахоїди — це одне й те ж. А коли виявила, що павуків можна купити, дуже зраділа, — розповідає вона.

Жінка звернулася на ферму комах "Багдезайн" під Києвом. Зробила поштовий переказ на 375 грн. Через два дні коробку з комахою привезли до Львова потягом.

— Замовила собі справжнє руде павучище, — говорить Лариса. — Спочатку хотіла назвати його своїм іменем, бо колір волосся однаковий. Але потім передумала, назвала Лялею.

Лариса каже, що павуки живуть у середньому по 20 років.

На фермі "Багдезайн" найбільше замовляють мурах. Українці все частіше прикрашають офісні столи будиночками з цими комахами, спостерігають за їхнім життям "за склом". За невеличку колонію у тераріумі з різнокольоровим піском викладають по 200 грн. Продавці запевняють, що через щільно підігнану кришку жодна мураха не втече.

Змії та бультер"єри вже вийшли з моди

— Узимку купують найбільше. Бо влітку — відпочинок, ніколи. А на зиму припадають майже всі свята — потрібні подарунки, — розповідає 22-річний Ілля Вологін, директор фірми "Багдезайн". — Дуже часто беруть скорпіонів і павуків. Змії та бультер"єри вже вийшли з моди. А це екзотика, якщо людина прихильна до комах. Тим паче, що погодував раз на тиждень — і забув. Та й на вулиці вигулювати не треба.

На фермі кажуть, що серед покупців є і любителі, і поважні колекціонери. Хтось купує собі метеликів, богомолів, сколопендр і різноманітних жуків для добре оснащених тераріумів. Усіх комах — а їх тут декілька сотень видів — вирощують самі.

Ціна комахи залежить від розміру та віку. Наприклад, популярні та небезпечні скорпіони обійдуться покупцям у 75–280 грн. Зелено-чорні тисячоніжки, схожі на гусінь, коштують 350 грн. Найдорожче продають величезних тарганів — за восьмисантиметрового гіганта просять 900 грн.

Продавці охоче допомагають доглядати за комахами та павуками, консультують, як їх годувати й утримувати.

Комах активно беруть в оренду. Найчастіше — для зйомок у відеокліпах та рекламі на телебаченні. Часом фотографи вибирають собі "модель" на декілька днів для приватних зйомок.

— Улітку для реклами мобільного оператора "Джинс" у нас брали мурах, — каже Ілля.

Зараз ви читаєте новину «Восьмисантиметрового таргана пропонують за 900 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути