четвер, 10 січня 2008 18:31

Юлія Головатюк щодня продає понад літр грудного молока

Вінничанка Юлія Головатюк, 28 років, продає грудне молоко. Жінка вигодовує тримісячного сина, свою другу дитину.

— У мене залишалося 300 грамів молока в одній груді. А якось увечері націдила літр, — пояснює Юлія. — Ідею підказав чоловік. Якось пожартував, що моє молоко пора продавати. А я вирішила спробувати всерйоз. Згадала, що мама теж колись купувала грудне молоко. Так годувала мого братика.

Жінка дала оголошення в газету "РІА", розклеїла на під"їздах своєї багатоповерхівки оголошення: "Продам грудне молоко для немовлят". Того ж вечора до неї прийшов сусід Геннадій Кравчук.

— У моєї жінки молока замало, двомісячний Антончик не наїдається, — каже Геннадій, 30 років. — Давали йому дитячу суміш "Малиш", але на неї з"явилася алергія. У дитячій лікарні порадили пошукати маму, яка б продавала грудне молоко. На молоко годувальниці в малого алергії немає.

Юлія Головатюк зціджує молоко перед приходом замовника у простерилізовану над паром баночку. Воно біло-рожевого кольору, дуже солодке на смак, каже жінка.

За 200 мілілітрів Кравчуки платять 10 гривень

— Спершу мию руки, витираюся антибактеріальною серветкою, а потім беруся зціджувати, — продовжує Юлія.

Кравчуки лише підігрівають молоко вдома, наливають у пляшечку і дають малюкові. За 200 мл платять 10 грн. Цього їхньому сину вистачає. Нині Юля має постійних покупців. Один приходить по молоко чотири рази на день, ще двоє — вранці та ввечері.

— Спершу побоювалися, питали, чи не хворіла я на жовтуху, — згадує жінка. — Тепер, коли надлишки повністю зціджую, молока прибуває ще більше. Щодня можу давати до 1200 мілілітрів.

Тим, хто планує купувати грудне молоко в годувальниць, лікарі радять вимагати довідку про тестування на вірус імунодефіциту людини, що викликає СНІД. Він передається через грудне молоко, так само, як і вірус гепатиту.

— На молоко іншої жінки може з"явитися алергія, — каже Тамара Власенко, 38 років, лікар-педіатр Вінницького пологового будинку N2. — До того ж, зціджене молоко частково втрачає властивості, оскільки його температура змінюється. Жінка може занести в нього інфекцію при зціджуванні, не помивши руки. Грудних дітей, як на мене, безпечніше годувати гіпоалергенними сумішами.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Головатюк щодня продає понад літр грудного молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути