За великодніМ столом львів"янки Марти Антонюк, 51 рік, зберуться шестеро — чоловік, старша донька із зятем і двоє менших дітей.
— Я склала меню за два тижні до свят, — каже господиня. — Ношу його із собою, бо за один раз усього не закупиш.
Яйця жінка купила на оптовому ринку "Шувар", що у житловому масиві Сихів. Звідти додому добиратися найближче. За 25 домашніх віддала 15 грн, за стільки ж фабричних — 12 грн. На цьому базарі вона придбала і консервований горошок, кукурудзу, шампіньйони та майонез. Овочі Марта Антонюк теж там купуватиме. Хрін має в запасі.
— Виручили супермаркети, — продовжує пані Марта. — Усюди передсвяткові знижки.
Кіло шинки зі свинини купила там за 25 грн, 0,5 кг копченого м"яса — за 14 грн, 1 кг копченої ковбаси — за 30 грн, 1,5 кг курячого філе — за 25 грн. На холодець узяла ратиці та телячу гомілку за 20 грн. За 0,5 кг оселедця у банці та 1 кг хека заплатила 30 грн.
Ще сотня піде на спиртне та соки. Паски і торт пані Марта пектиме сама. Усього на Великодні свята Мартинюки відклали 500 грн.
Коментарі