середа, 26 вересня 2007 17:30

Пружинні ходулі Євген Панарін продає через Інтернет

Автор: фото: Сергій Каліта
  Киянка Олена Осипчук учиться ходити на джамперах. Під час перших стрибків її підтримує приятель Олександр Мовчан
Киянка Олена Осипчук учиться ходити на джамперах. Під час перших стрибків її підтримує приятель Олександр Мовчан

Кожних середи та п"ятниці в Києві збираються стрибуни на джамперах — пружинистих ходулях. Тренуються в ангарі пожежного депо, що на розі вулиць Малиновського й Добрининської (житломасив Оболонь).

Киянка Олена Осипчук, 24 роки, захопилася стрибками на ходулях місяць тому. Їх купив приятель дівчини Олександр Мовчан.

— У мене все вийшло на першому ж занятті, — хвалиться Олена. — Спершу спробувала ходити, тримаючи приятеля за руку. Потім стрибала. Страх упасти минув швидко.

Стрибунів, як Осипчук, у столиці кілька десятків. Приходять і новачки. Їм дозволяють пострибати безплатно. Улітку всі охочі збираються на площі перед Республіканським стадіоном. У вихідні виходять на Хрещатик. Там одразу привертають увагу перехожих. У непогоду орендують пожежний ангар на Оболоні. Складаються по 5 грн. Тренуються по 2 год.

— Багато новачків освоюються на джамперах за 10 хвилин, — розказує Євген Панарін, 27 років. Він першим у Києві став на пружинисті ходулі. — Головне — відчути джампери, не просідати й не боятися впасти.

Перший комплект ходуль Панарін зібрав власноруч. В упаковці був диск із навчальним фільмом та інструменти для збирання.

— Якось я натрапив на інтернет-сайт про джампери, — розказує він. — Я люблю екстрим. Їздив на лижах, потім перейшов на сноуборд. Закортіло походити й на джамперах. Замовив по Інтернету пару за 450 доларів. Прислали їх із Китаю.

Потім дізнався, що завдяки ходулям зміцнюється багато м"язів. 15 хвилин стрибків на джамперах рівноцінні півгодині бігу підтюпцем.

— Одна дівчина помітила, що за п"ять днів схудла на чотири кіло, — говорить Євген. — Пара джамперів важить від 7,5 до 8 кіло.

Панарін із друзями вирішив заробляти на таких ходулях. Створив інтернет-сайт www.jumpers.com.ua. Тепер джампери можна замовити там. Дитячий комплект коштує $290, дорослий — $450–500. По Києву їх доставляють безплатно. Дають річну гарантію. А гумову підошву радять міняти кожні два місяці.

— Для підбору підходящої пружини питаємо про вагу: якщо ви важите 70 кілограмів, вам доставлять джампер із пружиною, розрахованою на 80 кілограмів, — пояснює Євген. — За місяць тренувань вона трохи розхитається і буде в самий раз.

На дорожчих моделях можна бігати. У них ступня рухома, крок може сягати 3 м. Хлопці розганяються на них до 35 км/год. Стрибають угору до 2 м.

Зараз ви читаєте новину «Пружинні ходулі Євген Панарін продає через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути