понеділок, 15 березня 2010 18:13

Банки знижують відсотки на вклади

Автор: дані: інтернет-сайти банків
 

У грудні 2008-го громадяни тримали на банківських депозитах 206 млрд грн. Попри кризу та банкрутства фінустанов, сума заощаджень зростає. На початок 2010 року в банках тримали 213 млрд грн, порахував Національний банк.

— Торік користувалися попитом короткострокові внески на 7–10 днів. Тепер банки пропонують вигідні умови по депозитам на 6–12 місяців. Деякі, наприклад "Укрпрофбанк", пропонують до 25 процентів річних, — розповідає 25-річний Олександр Сєдих, фінансовий директор компанії "Простобанк консалтинг".

Умови порівняно з 2009-м погіршилися. Тоді пропонували у гривні 27–28% річних, на валютні — 16–17%. Утім тепер українці знову несуть у банки гроші, забрані на початку фінансової кризи. І банки знижують дохідність вкладів.

Найнадійніше вкладати у державні Ощадбанк та "Укрексімбанк", вважає Олександр Сєдих. Але не в "Родовід банк", який тепер теж у власності держави. Бо він має зобов"язання перед клієнтами інших проблемних фінустанов.

— Також можна звернути увагу на банки, що за теперішніх умов видають кредити. Отже, в них є достатньо грошей. Відповідно, фінансовий стан — стабільний, — каже аналітик.

Найнадійніше вкладати у державні Ощадбанк та "Укрексімбанк"

Цьогорічні ставки по депозитах знижуватимуться, прогнозує Сєдих. До кінця року — на 1% річних. Тому громадянам, які мають готівку вдома, варто тепер покласти її на банківський вклад.

Найбільше вкладів знаходиться в "Приватбанку". Станом на січень 2010-го — 34,3 млрд грн. На другому місці "Райффайзен банк Аваль". Там українці тримають 18,4 млрд грн. В Ощадбанку є 15 млрд. Ця фінустанова на третьому місці за кількістю вкладів. По 9,9 млрд грн — в "Промінвестбанку" та "Укрсиббанку".

Зараз ви читаєте новину «Банки знижують відсотки на вклади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути