вівторок, 23 березня 2010 17:38

Повертають пеню, штрафи та відсотки за кредитами

2009-го зі скаргами на дії банків до асоціації антиколекторів і правозахисників "Ваша надія" звернулося 25 тис. громадян. Із початку 2010 року — 5 тис.

Громадська організація склала десятку фінустанов, на які скаржаться найчастіше. На першому місці — "Плюс банк". Він співпрацює з шістьма колекторськими компаніями, які допомагають вибивати борги, за даними антиколекторів. Також у списку — "Приватбанк", "Акцент-банк", "Укргазбанк", "Надра банк", "Віейбі банк", "Ренесанс капітал", "Дельта банк", "Альфа-банк" і "Мегабанк".

— Ми враховували факти, коли фінустанови підключають до вибивання боргів колекторські компанії, цим порушують конституційні права громадян, відмовляються йти на поступки позичальникам, не повертають депозити, — пояснює Федір Олексюк, 38 років, голова асоціації. — За рік ми набули чималого досвіду.

— Якщо справу ведуть антиколектори і вона доходить до суду, в 70 процентах випадків банк іде на мирову угоду. Бо багато договорів з нашою допомогою визнали недійсними. Позичальники, які мали валютні борги, подавали позов до суду про визнання договору недійсним. Бо він суперечить законодавству країни. Позичальник повертав банку лише суму, котру взяв. А банк повертав позичальнику пеню, штрафи та відсотки.

Найлояльніші до боржників "Райффайзен банк Аваль" та Ощадбанк, прийшли до висновку у "Вашій надії".

Зараз ви читаєте новину «Повертають пеню, штрафи та відсотки за кредитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути