четвер, 23 грудня 2010 21:37

По 326 гривень даватимуть на дітей з бідних сімей

Із 2011 року в Україні збільшать допомогу на дітей. Верховна Рада 21 грудня внесла зміни до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" №1768-ІІІ від 1 червня 2000-го.

Малозабезпеченими вважають сім'ї, де на кожного члена припадає дохід, нижче прожиткового мінімуму. Розмір допомоги, за законом, дорівнює різниці між прожитковим мінімумом та розміром доходів родини. Однак Держбюджет зменшує цю суму. 2010-го виплачують так званий гарантований мінімум. Працездатним членам малозабезпечених сімей нараховують по 182 грн, непрацездатним — по 266. При цьому виплати на дітей збільшують на 10%. Якщо є троє і більше неповнолітніх, на них дають 50% прожиткового мінімуму. Якщо законодавці не переглянуть гарантований мінімум, на кожну малозабезпечену дитину з 2011-го мають виплачувати не менш як 326 грн. Із нарахованої суми віднімають доходи сім'ї від паю та городу.

Виплати призначають відділи соціального захисту або виконавчого комітету сільської чи селищної ради за заявою родини.

— Нововведенням народні обранці намагаються трохи покращити ситуацію, — каже Юрій Гаврилечко, 34 роки, експерт громадської організації "Фонд суспільної безпеки". — Бо допомога все одно не забезпечує бідним прожиткового мінімуму. Всі ці зміни суперечать закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям".

Зараз ви читаєте новину «По 326 гривень даватимуть на дітей з бідних сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути