вівторок, 19 жовтня 2010 06:29

Бідним родинам призначають грошову допомогу

"У мене двоє дітей, 6 і 9 років. Ні я, ні дружина не можемо знайти роботу. На біржі праці нас не реєструють, бо маємо 28 соток землі. Тому не платять допомогу по безробіттю. Чи можна отримати якусь допомогу на дітей?"

Запитує Валентин Федорович із с. Придністрянське Ямпільського р-ну

Вінницької обл.


Відповідає Олександр Кротенко, 25 років, радник столичної юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс":

— Як малозабезпечена сім'я, ви маєте право на державну соціальну допомогу. Стаття 5 Закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" номер

1768-ІІІ від 1 червня 2000 року встановлює її розмір. Він дорівнює різниці між прожитковим мінімумом та розміром доходів родини.

Однак Держбюджетом-2010 розмір допомоги обмежено. Виплачують так званий гарантований мінімум. Працездатним членам малозабезпечених сімей нараховують по 182 гривні, непрацездатним — по 266. При цьому виплати на дітей збільшують на 10 відсотків. Якщо є троє і більше неповнолітніх, на них дають 50 процентів прожиткового мінімуму.

Із нарахованої суми віднімають доходи сім'ї від паю та городу. Цей дохід розраховують за спеціальною методикою, затвердженою Мінпраці.

Заяву подайте до відділу соціального захисту або виконавчого комітету сільської чи селищної ради. У заяві маєте зазначити, що сім'я дає згоду на збирання інформації про її власність, доходи та майно. Також треба подати паспорт, довідку про склад сім'ї, довідку про наявність і розмір земельної частки (паю), декларацію про доходи й майно членів сім'ї.

Рішення мають ухвалити протягом 10 днів від дня подання всіх документів. Виплати призначать із місяця звернення.

У допомозі можуть відмовити, якщо сім'я має земельну ділянку понад 60 соток. Це обмеження не поширюється на сім'ї, де є інваліди або тяжкохворі. Відмова повинна містити обґрунтування і порядок оскарження.

Зараз ви читаєте новину «Бідним родинам призначають грошову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути