четвер, 18 грудня 2008 17:23

Пенсії перерахують відповідно

— Я завжди отримувала пенсію другого  числа, а тепер її дали аж 24 листопада. За грудень ще не отримала, — скаржиться жителька Дніпропетровська Василина Круть, 70 років. — Мені платять 780 гривень. На комуналку щомісяця треба 300 гривень. Потім на ліки. Хіба можна прожити у великому місті, та ще й як цей мізер вчасно не дають?

61-річній Марії Матяш із міста Сквира Київської обл. призначено пенсію 680 грн. У листопаді її затримали на 10 днів.

— У мене туберкульоз. Лікарі радять добре харчуватися. Яке тут харчування? Раніше купувала пів-буханки хліба. Тепер четвертинку. Поштарки тільки руками розводять: нема грошей, чекайте.

До кінця року Пенсійний фонд розішле пенсіонерам листи.

— Для вчасної виплати пенсій ми встановили терміни виплати — із 4 по 25 число, — запевняє міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, 48 років. — У листі до кожного пенсіонера буде зазначено дату виплати допомоги за віком. Також там буде описано перелік прав пенсіонерів. Першими гроші отримуватимуть інваліди війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих військовослужбовців. Потім одержувачі пенсій у зв"язку зі втратою годувальника та інваліди. За ними — непрацюючі та працюючі пенсіонери за віком.

2009-го поштові відділення розпочнуть видавати пенсії з 4 січня, а банки — із 5 січня.

За словами Денісової, криза не вплине на розмір пенсійних виплат 2009 року. Їх лише перераховуватимуть відповідно до індексу інфляції.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії перерахують відповідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути