вівторок, 20 листопада 2007 16:48

Педикюр роблять щомісяця

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Олена Сафановська з салону краси ”42” на столичній вулиці Володимирській добирає фрезу до педикюрного апарата. Ним зрізатиме врослий ніготь. Клієнтці радить робити вдома ванночки з морської солі кілька разів на тиждень
Олена Сафановська з салону краси ”42” на столичній вулиці Володимирській добирає фрезу до педикюрного апарата. Ним зрізатиме врослий ніготь. Клієнтці радить робити вдома ванночки з морської солі кілька разів на тиждень

Киянка Інна Сінчук, 21 рік, відвідує салон краси "Алессандро", що на Повітрофлотському проспекті. Робить там педикюр.

— На догляд за тілом грошей не шкодую, — каже дівчина. — Улітку ходила на процедури щомісяця, бо ноги голі, й пальці з босоніжок видно. А тепер роблю педикюр раз на два місяці.

У салоні видаляють кутикулу, вирівняють та фарбують нігті. Процедура коштує 120 грн.

— На ніч я випарюю ноги, — продовжує Інна. — Для ванночки купую засіб для ніг фірми "Ейвон" за 15 гривень. На ванночку даю один ковпачок. Після того натягую шкарпетки й лягаю спати.

Після кожного купання дівчина обтирає ноги лосьйоном для тіла. Купує його на лотку за 11 грн.

Майстри із салонів краси радять робити педикюр щомісяця.

— У нас педикюр коштує 160 гривень, — розповідає майстер Олена Сафановська, 47 років, зі столичного салону краси "42", що на вул. Володимирській. — Ми робимо педикюр спеціальним апаратом. Машина обробляє нігті швидше й ефективніше. Для цього є багато різних насадок і фрезів. Уручну треба працювати удвічі довше.

Сеанс апаратного педикюру в Олени Сафановської триває 40 хв. Перед обробкою нігтів клієнтам роблять гігієнічну ванну ніг та масаж ступень.

 Витратила 50 гривень за корекцію нігтів на ногах

Ручний педикюр триває 1,5 год. Сафановська пропонує клієнтам лікувальне полірування нігтів. Воно робить ніготь прозорим. Процедура коштує 35 грн. Щоб вилікувати пересихання шкіри ніг, робить парафінотерапію за 60 грн.

— Парафінотерапію можна робити й удома, — радить майстер. — Годиться будь-який парафін. Його можна розплавити в мікрохвильовці. Перед тим ноги треба помити, дезінфікувати спиртом і намастити жирним кремом. Потім, розчепіривши пальці, занурити ступню в посудину з парафіном. Вийнявши ноги, замотати їх в поліетиленовий кульок. Поверх кулька обмотати махровим рушником. І так сидіти 20 хвилин. Затверділий парафін знімається як шкарпетка. Варто провести щонайменше п"ять сеансів.

Олена Сафановська не радить робити педикюр самостійно, особливо із врослими нігтями. Хіба що бракує часу на відвідання салону. Утім, киянка Ірина Вінницька, 23 роки, педикюр робить лише вдома. Вправляється не гірше за майстра з салону, запевняє.

— Я лише один раз побувала в салоні. Витратила десь 50 гривень за корекцію нігтів на ногах, — пригадує. — Більше не ходжу, боюся заразитися грибком. Кажуть, стерилізатори проти нього не допомагають.

Ірина щовечора мастить ноги кремом. Кожного тижня парить. Потім втирає в ступні тальк і бризкає дезодорантом. Купила набір косметики для ніг — крем-антиперспірант, дезодорант, охолоджуючий гель, засіб для ванночок і тальк — за 98 грн. У подарунок за покупку отримала щітку-пемзу для ніг. Набором користується три місяці.

— Нігті зрізаю звичайними ножицями. Потім підрівнюю пилочкою. А кутикулу видаляю за допомогою гелю, його теж купила — за 24 гривні, — каже дівчина. — Фарбую звичайним прозорим лаком. Ніготь на вигляд — наче з кришталю. Педикюр роблю собі сама, так що за місяць 100 гривень економлю.


Скільки коштує педикюр у столичних салонах краси, грн


  Ручний педикюр: "Адам і Єва" вул. Підлісна, 3 60 
 "Акцент" просп. Перемоги, 1
 190
 "Алессандро" Повітрофлотський просп., 37
 120
 "Гламур" просп. Григоренка, 39в
 50
 "Кредо" просп. Маяковського, 43/2
 80
 "Макс" вул. Чорновола, 26/2
 100
 Апаратний педикюр: "42" вул. Володимирська, 42
 160
 "Єлов" вул. Мазепи, 24
 110

Зараз ви читаєте новину «Педикюр роблять щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути