вівторок, 24 жовтня 2017 00:46

"Невдалим вважаю місяць, коли заробив 100 тисяч гривень"

Автор: фото з родинного архіву Сергія швея
  ­Сергій Швей із Полтави торік організував сантехнічну фірму. Має 10 працівників
­Сергій Швей із Полтави торік організував сантехнічну фірму. Має 10 працівників

— 10 років працював у будівельній бригаді. Займалися опаленням, сантехнікою. Торік вирішив заробляти сам. Із компаньйоном відкрили сантехнічну фірму. Він керує офісами в Миколаєві та Херсоні, я — в Полтаві, — розповідає полтавець 31-річний Сергій Швей.

— Спершу сам їздив на замовлення до клієнтів. Зараз маю 10 працівників. Займаюся тільки договорами та зустрічами. Щоб почати такий бізнес, треба близько 10 тисяч доларів. Одразу має бути робочий автомобіль, наприклад "Фольксваґен Кадді". Також офіс та якісне обладнання.

Перших замовників шукав через знайомих. Зараз пропоную наші послуги різним організаціям, фірмам. У нових кафе монтуємо опалення, а потім періодично його обслуговуємо. Також домовляюся з керівниками ОСББ щодо проведення в будинках планових та ремонтних робіт. Рекламую фірму в інтернеті, роздаю візитки. Маю одного конкурента в місті. Стараюся пропонувати більше послуг, щоб клієнти йшли до нас.

За ліквідацію дрібної несправності беремо 300 гривень. 50 — компенсація вартості бензину, 250 — робота сантехніка. За ці гроші можемо замінити несправний кран, бачок унітаза. Прочистка каналізаційної труби коштує від 400 гривень. Маємо довгу пружину, що чіпляє сміття всередині. Можемо прочистити одразу весь стояк 9-поверхівки. Замовники кілька разів шокували. В одних із каналізації дістали дитячу шубу. Люди не могли пояснити, як туди потрапила. Студенти під час вечірки примудрилися запхати в унітаз ялинку. Витягали її хвилин 20.

Маємо аварійну бригаду, яка працює цілодобово, у вихідні та свята. На ніч припадає третина замовлень. Дзвонять о першій-другій годині ночі. Додатково з клієнта беремо 50 гривень — сантехніку, який їде на виклик.

Сезон на сантехнічні роботи — весна, літо та осінь. Це пов'язано з періодом активного будівництва і ремонтів. У цей час полтавський філіал може щомісяця приносити 500–700 тисяч гривень чистого прибутку. Невдалим вважаю місяць, коли заробив 100 тисяч гривень. Узимку виживаємо завдяки дрібним замовленням. Грошей вистачає лише на зарплати, податки.

Зараз ви читаєте новину «"Невдалим вважаю місяць, коли заробив 100 тисяч гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути