понеділок, 12 листопада 2007 18:00

На відремонтовані приймачі діє річна гарантія

Черкащанин Анатолій Гаращенко, 70 років, півстоліття ремонтує радіоприймачі. Потім продає їх на базарі на вул. Енгельса. На кожен дає річну гарантію.

Мешкає Анатолій Гаращенко у двокімнатній квартирі на четвертому поверсі "хрущовки " на вул. Чехова. Дружина Галина Петрівна, 67 років, працювала фельдшером на станції швидкої допомоги. Діти живуть окремо. Гаращенки отримують невеликі пенсії.

— Я закінчив сім класів. У дитинстві з товаришем виготовив дротяний телефон, а після школи вчився на курсах ремонту й установки радіоприймачів, — розповідає Анатолій Федорович. — Відтоді постійно з інструментами та паяльником.

На тумбі — розібрана магнітола "Електроніка", тестер і блок живлення. Відремонтовані радіоприймачі лежать під столом.

— За ремонт беру до 20 гривень. Дехто старі приймачі пропонує купити, — каже Гаращенко. — Плачу за брухт не більше двадцятки. Деякі приймачі в такому жахливому стані, що розбереш — і зразу на смітник викидаєш. Усе згнило.

Анатолій ремонтує радіоприймач кілька тижнів. Продає за 50 грн.

— На всі приймачі даю гарантію один рік, — розповідає. — Роблю так, щоб людина потім не лаяла. Запчастин і деталей маю вдосталь. У більшості пристроїв виходять із ладу конденсатори, планки каналів та регулятори звуку. Хоч старі радіо "ВЕФ", "Океан", магнітофони "Електроніка", "Парус" були дуже якісні, підводили рідко. Якщо раніше запчастини до них можна було замовити в майстерні, то тепер там їх немає.

Зараз ви читаєте новину «На відремонтовані приймачі діє річна гарантія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути