понеділок, 26 листопада 2007 17:16

Магазин автозапчастин щомісяця дає прибуток 10 тисяч гривень

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Василь Ткалич (праворуч) підбирає деталь до вантажівки КамАЗ киянина Сергія Тугарьова
Василь Ткалич (праворуч) підбирає деталь до вантажівки КамАЗ киянина Сергія Тугарьова

Киянин Василь Ткалич, 21 рік, із друзями відкрив магазин-склад автозапчастин неподалік столичного метро Видубичі. Утрьох вклали у власну справу 150 тис. грн.

Спеціалізуються на автозапчастинах до вантажівок, автокранів, тракторів і спецтехніки. Посада Ткалича — директор із продажу.

— За кілька тижнів оформили всі документи, підшукали приміщення у промисловій зоні, в Деревообробному провулку, — розповідає чоловік. — Грошей вистачило на оптову закупівлю товару, сплату податків і оренди. Стелажі робили власноруч.

Склад розташований в одноповерховій цегляній прибудові на 40 кв. м. Кабінет — у тісній кімнатці 2 на 4 м.

— Комп"ютери й офісні меблі — столи, стільці, шафки — поприносили з дому, — продовжує Василь.

Працівників не наймають — справляються вчотирьох. Ведуть бухгалтерію, поповнюють базу клієнтів. Від продажу кожен отримує 10%. Оренда обходиться дорого, каже Ткалич. Однак не зізнається скільки.

Раніше Василь Ткалич два роки набував досвіду в інших фірмах із продажу автозапчастин. Так навчився розбиратися в ходових і дефіцитних деталях.

— До нас звертаються по вузли, яких більш ніде в Києві й не купиш, — запевняє Василь. — Товар закуповуємо на оптових базах. На попередніх роботах зав"язав контакти з постачальниками. Вони дають знижку до 30 відсотків.

В "Автозапчастинах" у Деревообробному провулку можна купити поворотний круг до автокрана. Коштує 20 тис. грн. Інші магазини привезуть такий товар хіба що під замовлення й за передоплатою.

— Інколи клієнт хоче багато запчастин одного виду — й одразу. Стільки в нас може й не бути. Тому з оптовиками домовляємося про термінову доставку.

Досвід отримав у інших фірмах. Знає постачальників. Вони дають знижку до 30 відсотків

Найдорожчі в магазині — двигуни, 40–45 тис. грн. Гідропривід автокрана — 7–15 тис. грн, гідробаки до тракторів — 5–7 тис. грн. Магазин ставить націнку в межах 30%.

— Більше не можна. Це не модний одяг, щоб наварювати на ньому 100 відсотків. За завищеною ціною ніхто не купуватиме, — пояснює Василь.

Киянин Сергій Тугарьов, 27 років, у "Автозапчастинах" часто купує деталі до свого КамАЗа.

— Сьогодні купив блочок за 500 гривень, але зазвичай закуповую товару в середньому на тисячу гривень, — говорить водій.

Уранці в магазині вже побували троє покупців. Усіх клієнтів Василь Ткалич заносить до бази. Знає їх на ім"я.

— Нехай навіть покупець зайшов лише по банку мастила, обов"язково запишемо телефон, — запевняє Ткалич. — Так і намагаємося розвивати свій бізнес.

Щомісяця вторговують 40 тис. грн. Цього вистачає, аби справа була прибутковою. Після сплати податку — 20% від обороту — й оренди залишається "навар" — 10 тис. Його власники ділять між собою. Кажуть, що хочуть збільшити кількість покупців, щоб мати 10–15 осіб на день.

— Клієнтів вишукую де тільки можна, — говорить Василь. — Обдзвонюю автопідприємства за телефонним довідником, газетними оголошеннями, інтернет-сайтами. Питаю, які запчастини їм потрібні, та пропоную скуповуватися в нас.

За рік Василь Ткалич із компаньйонами планують відкрити нову точку.

Зараз ви читаєте новину «Магазин автозапчастин щомісяця дає прибуток 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути