понеділок, 16 липня 2007 14:28

Крупи протягом тижня дорожчали двічі

38-річна Наталя Толока торгує крупами на стихійному ринку на вулиці Мазепи у Львові. Жінка каже, протягом останнього тижня двічі змінювала цінники на своєму товарі — подорожчали крупи.

— Найбільше зросла ціна на гречку, загалом на 50 копійок, тепер кілограм коштує 5 гривень, — розповідає Наталя. — Рис, манна крупа та пшоно подорожчали на 20 копійок. Тепер рис коштує 3 гривні 10 копійок, а манка та пшоно — по 3 гривні 40 копійок.

В інспекції контролю за цінами у Львівській області зростання називають сезонним. Пояснюють, що ціни на Львівщині такі ж, як по всій Україні.

— Це сезонні коливання, — каже начальник інспекції Любов Висоцька. — Можливо, на зростання ціни вплинув прогнозований аграріями неврожай. Але, думаю, після збору нового урожаю ціни знизяться. Якщо він буде щедрим, то гречка, рис і манка подешевшають. Якщо ні, то крупи і далі зростатимуть у ціні.

Водночас львів"яни змушені купувати крупи за цінами, які ставлять продавці.

— Торік була така сама ситуація з цінами, — каже 48-річна львів"янка Олена Перцула. — Батьки тримають курей, а курчат вигодовують пшоном, то ще восени зробили запаси крупи. Я ж маю в запасі по кілограму-два гречки та рису. Сподіваюся, протримаємося, доки ціни не знизяться.

Зараз ви читаєте новину «Крупи протягом тижня дорожчали двічі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути