середа, 05 березня 2008 18:01

Косу Юлії Тимошенко заплетуть за 280 гривень

Автор: фото: Юлія НЕДОПИТАНСЬКА
  В академії перукарського мистецтва, що на столичній вулиці Героїв Дніпра, киянинові Юрію (ліворуч) миють голову перед стрижкою та укладкою. Студенти академії обслуговують клієнтів безплатно
В академії перукарського мистецтва, що на столичній вулиці Героїв Дніпра, киянинові Юрію (ліворуч) миють голову перед стрижкою та укладкою. Студенти академії обслуговують клієнтів безплатно

Проста жіноча стрижка у столичних перукарнях коштує від 30 грн. Вигадлива перука обійдеться в кількасот гривень. У салоні краси "Глазур", що на вул. Літній, у зачіску вплітають живі або засушені квіти. Рослини або біжутерію клієнт приносить свої.

— Недавно дівчина забажала вплести червоні маки, — розповідає адміністраторка салону "Глазур" Олена, 27 років. — Зачіска мала бути в народному стилі. Майстриня обрізала стебла й приколола квіти шпильками. Це коштувало 300 гривень.

Жіноча зачіска у "Глазурі" коштує від 110 грн. Вечірня — 250–300 грн. Лак для волосся, шпильки й заколки входять у ціну.

У салоні краси "Ольга", що на вул. Пушиної, жіноча стрижка на середню довжину волосся коштує від 40 грн, з укладкою — від 60 грн. Там можуть зробити зачіску, як у Юлії Тимошенко. Коса прем"єрки нарощена, помітили майстрині.

— Хвіст можна купити на ринку, — радить перукарка Тетяна, 30 років. — Головне, щоб колір відповідав вашому волоссю.

Шиньйон коштує близько 200 грн. Його заплетуть і закріплять за 80 грн. Стільки ж коштує у "Глазурі" вечірня зачіска.

Чоловіків у Києві стрижуть щонайменше за 25 грн. Але житель столичної Оболоні Андрій Павлов, 54 роки, знайшов дешевше.

— На бульварі Шевченка є профтехучилище зв"язку, там же навчають і на перукарів, — розказує Андрій. — П"ять років тому звернув увагу на їхню вивіску "Учбова перукарня". Відтоді й ходжу туди раз на місяць. Мені укладок ніяких не треба, аби лиш голова акуратно виглядала. Колись за просту стрижку брали по три гривні, тепер — по п"ять. Дівчатка стараються.

У Києві є і безкоштовні перукарні. Одна діє при перукарській академії Володимира Тарасюка, що на столичній вул. Героїв Дніпра. Щодня там збираються черги пенсіонерів. Спершу треба записатися за телефоном. Секретар питає прізвище, телефон і довжину волосся. Потім призначає день. Напередодні нагадує про візит.

— Я часто тут стрижуся. Хоча обскубати три моїх волосини великого таланту наче й не треба, — сміється житель Оболоні Іван Павлович, 60 років.

В академії Тарасюка підвищують кваліфікацію перукарів. У приміщенні дві великі зали на 10 місць. Студенти самі підходять до клієнтів. Стрижка триває понад дві години. Наставник наглядає за роботою.

— Курс навчання триває у нас сім місяців, — каже директор академії Ірина Ларіна, 42 роки. — Безкоштовна стрижка для студентів — це як семінар. На останніх заняттях вони вчаться розробляти імідж клієнта.

Також в академії Тарасюка вчать робити макіяж.

— До наших візажистів приходять жінки віком 55–60 років, — продовжує Ларіна. — Із них таких молодиць роблять! Раджу їм у такому вигляді не додому, а в ресторан іти. Макіяж теж безкоштовний.

Не платять і за корекцію брів. Але фарбування волосся платне, від 20 грн. Хімічна завивка обійдеться в 100 грн.




Ціни столичних перукарень, грн



дитяча стрижка     30
жіноча стрижка     30
чоловіча стрижка     25
підстригання бороди     25
миття голови     20–40
укладка волосся     100
вечірня зачіска     80–300
висушування у сушарці     20
висушування феном     40
фарбування волосся     80
колорування     100

Домашні майстри стрижуть удвічі дешевше

Жителька столичного житломасиву Микільська Борщагівка Надія Лисенко, 46 років, зачіску робить у перукарки вдома. Майстриня бере з неї дешевше, бо Надія — постійна клієнтка, ходить до неї 8 років. Ще й подруг приводить.
— Постригтися, підфарбувати коріння й укласти волосся мені обходиться в 40 гривень, — каже Надія. — Перукарка знає мій стиль.
Про час домовляються за тиждень. Із собою киянка бере шампунь, бальзам для волосся й рушник. Також купує фарбу.
Житель столичного передмістя Новосілки Максим Совгуть, 32 роки, теж стрижеться у перукарки вдома.
— Вона працює вихователькою в дитсадку, а стриже ввечері, — каже чоловік. — У коридорі своєї квартири поставила трюмо і стілець. Там і працює.
За стрижку Максим платить 10 грн. У Новосілках удома приймають ще чотири майстрині. Беруть таку ж плату. Біля пошти працює невелика перукарня. Там стрижуть за 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Косу Юлії Тимошенко заплетуть за 280 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути