четвер, 07 червня 2007 18:13

Колишня киянка відсудила 184 мільйони доларів

  Майкл та Майя Польські розлучились у 2003 році
Майкл та Майя Польські розлучились у 2003 році

55-річна домогосподарка Майя Польські відсудила в колишнього чоловіка Майкла Польські, 57 років, найбільшу в історії США суму — $184 млн. Американські мас-медіа назвали процес, що тривав більш як три роки, історичним. Майкл — засновник енергетичної компанії "СкайДжен Енерджі". Його статки оцінюють у $370 млн.

Польські побралися в Києві 1975 року. Вона — вчителька англійської, він — інженер. 1976 року єврейське подружжя виїхало із СРСР. Спершу до Австрії, потім — до Італії. За рік сім"я подалася до США із $500 в кишені. Майя вже була вагітною. Єврейська благодійна іммігрантська служба знайшла Майклові роботу інженера. 1980-го подружжя оселилось у Чикаго, де чоловік заснував компанію з виробництва електроенергії "СкайДжен Енерджі". За 15 років її продали за $450 млн.

2003 року Польські подали на розлучення. Майя забажала половину чоловікових статків. Той відмовився ділитися грошима. Адвокати жінки заявили, що Майя, хоч і не числилася на роботі офіційно, завжди підтримувала чоловіка в добру та лиху годину. Вона була порадницею, дбала про затишок у його домі. Тому її слід вважати повноцінним діловим партнером.

Майя дбала про затишок у домі, тому її слід вважати діловим партнером

Торік чиказький суд присудив їй частку в розмірі $176 млн. Однак згодом, після перерахування всіх статків Майкла Польські, суму збільшили ще на $8 млн. Свою частку Майя Польські отримає картинами, коштовностями та цінними паперами. Також їй перейдуть два будинки вартістю $5,7 млн.

Із відсудженого податку не стягують.

Зараз ви читаєте новину «Колишня киянка відсудила 184 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути