вівторок, 13 березня 2018 06:26

Більшість парфумерів — самоучки

— На створенні авторської парфумерії не заробиш багато грошей. Бо це індивідуальний підхід. Тобто все виробляється і завозиться в малій кількості, — розповідає 35-річна Анна Шевчук із Дніпра.

Авторські парфуми виготовляє з 2010 року. Має 10 магазинів у різних містах. Міні-флакон парфумів на 3 мл коштує від 120 грн, 50 мл — 2800 грн.

— Частіше замовляють невеликі флакони. Створення парфумів індивідуально під людину — це процес не одного дня чи тижня. Часто люди самі не знають, які аромати їм подобаються. Запитую, який настрій хоче передати запахом, що підкреслити. В Україні професійних парфумерних шкіл не існує. Більшість парфумерів — самоучки.

— Аромат парфумів ручної роботи тримається на шкірі 4–6 годин, на одязі — добу, — говорить Дарина Павлова, 21 рік, із Запоріжжя. Разом із чоловіком створюють авторську продукцію. — Зазвичай клієнт каже, який аромат подобається — пудровий, квітковий, запах деревини. Допомагаємо підібрати парфуми. Флакон на 10 мілілітрів коштує 150 гривень. Менші — по 50. Найбільш популярний — ­аромат яблучного пирога з великою кількістю спецій і ромом. Також фруктово-квіткові запахи.

Зараз ви читаєте новину «Більшість парфумерів — самоучки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути