Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2009 21:32

Зі спиртзаводу звільнятимуть робітників

Великолюбінський державний спиртзавод на Львівщині призупинив роботу. 10 людей планують звільнити. На підприємстві пояснюють: через збільшення акцизу на алкогольні вироби до 53 відсотків замовлень на спирт поменшало.

— У нас щорічна планова зупинка заводу на капітальний ремонт, — каже головний інженер підприємства Ігор Кметь, 52 роки. — Не знаємо, коли запрацюємо і чи буде це стабільно. Фірми, з якими ми співпрацюємо, зменшуватимуть кількість декалітрів. Ведуть розрахунки.

Уже понад 10 років завод постачає спирт виробникові горілки "Союз-Віктан", решту — "Златогору".

— Постійно піднімається ціна на зерно, газ, електроенергію. Відповідно, росте собівартість спирту. З підвищенням ціни меншає реалізація, населення зараз не має можливості купувати лікеро-горілчану продукцію так, як раніше, — додає Ігор Романович. — Два-три місяці такі підприємства, як наше, змушені будуть стояти. Плануємо звільнити до 10 осіб. Поки що думаємо, кого — пенсіонерів, але з досвідом, чи молодших спеціалістів. У нас працює 120 людей.

Зараз ви читаєте новину «Зі спиртзаводу звільнятимуть робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути