середа, 22 жовтня 2008 07:10

Юрієві Мостовому карданом відірвало руку

У суботу 23-річний Юрій Мостовий зі Шманьківців Чортківського району Тернопільщини вирушив у ліс по опеньки. Дорогою зайшов до сусіднього села Шманьківчики, де батько працював у полі.

Петро Мостовий обприскував пестицидами ріллю. Побачивши сина, зупинив колісний трактор "Білорусь-МТЗ" і вийшов з кабіни. До машини карданом була причеплена бочка з отрутохімікатами для обробітку ґрунту. Карданний механізм обертався, бо мотор не заглушили. Чоловіки курили й розмовляли.

— Не встановлено, Юрій сам нахилився чи край куртки випадково потрапив у кардан. Механізм швидко крутився і зірвав з нього одяг, у лікарню потерпілого привезли в самих трусах, — розповідає заступник районного прокурора Олена Халанчук, 24 роки. — Вціліла тільки кепка.

Чоловік намагався витягнути одяг, але між труби потрапила права рука. Його почало мотати й перекинуло на другий бік трактора, відірвало правицю, а ліву руку сильно покалічило.

Мостовий втратив багато крові. Непритомним його доправили до районної лікарні. У четвер прооперували ліву руку. Тиждень Юрій перебуває у реанімації.

Батько не може отямитися. Він 25 років пропрацював трактористом. Має трьох дітей — доньку і двох синів. Зі старшим Юрієм разом працювали в місцевому агропідприємстві.

— В Юрія є 3-річний син, але дружина Світлана кинула чоловіка, бо пиячив, — каже сільський голова 57-річний Мирослав Човник.

Зараз ви читаєте новину «Юрієві Мостовому карданом відірвало руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути