Ексклюзивы
среда, 22 октября 2008 07:10

Юрієві Мостовому карданом відірвало руку

У суботу 23-річний Юрій Мостовий зі Шманьківців Чортківського району Тернопільщини вирушив у ліс по опеньки. Дорогою зайшов до сусіднього села Шманьківчики, де батько працював у полі.

Петро Мостовий обприскував пестицидами ріллю. Побачивши сина, зупинив колісний трактор "Білорусь-МТЗ" і вийшов з кабіни. До машини карданом була причеплена бочка з отрутохімікатами для обробітку ґрунту. Карданний механізм обертався, бо мотор не заглушили. Чоловіки курили й розмовляли.

— Не встановлено, Юрій сам нахилився чи край куртки випадково потрапив у кардан. Механізм швидко крутився і зірвав з нього одяг, у лікарню потерпілого привезли в самих трусах, — розповідає заступник районного прокурора Олена Халанчук, 24 роки. — Вціліла тільки кепка.

Чоловік намагався витягнути одяг, але між труби потрапила права рука. Його почало мотати й перекинуло на другий бік трактора, відірвало правицю, а ліву руку сильно покалічило.

Мостовий втратив багато крові. Непритомним його доправили до районної лікарні. У четвер прооперували ліву руку. Тиждень Юрій перебуває у реанімації.

Батько не може отямитися. Він 25 років пропрацював трактористом. Має трьох дітей — доньку і двох синів. Зі старшим Юрієм разом працювали в місцевому агропідприємстві.

— В Юрія є 3-річний син, але дружина Світлана кинула чоловіка, бо пиячив, — каже сільський голова 57-річний Мирослав Човник.

Сейчас вы читаете новость «Юрієві Мостовому карданом відірвало руку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть