середа, 21 лютого 2007 17:51

У Рівному водії не хочуть працювати за 800 гривень

Рівненським приватним перевізникам важко знайти кваліфікованих працівників, хоча торік на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало понад три тисячі безробітних водіїв різних категорій.

Більшість працедавців висувають до водіїв такі умови: вік до 35 років, водійський стаж не менш ніж три роки і приємна зовнішність. Окрім цього, кандидат повинен уміти поводитися на людях.

— Роботодавці вимагають чесності та порядності. Водій має добре доглядати машину, вчасно проходити техогляд, — каже директор кадрової агенції "Консалт-партнер" Людмила Кушнір, 45 років.

Кваліфікованому шоферові у Рівному платять 800–1100 грн щомісяця. А на 800 грн знайти працівника непросто. Тим паче, якщо робочий день ненормований.

— На такому графіку зарплата повинна бути більшою, — вважає рівненський водій Олександр Ковальчук, 39 років. — Мені вже тричі пропонували працювати за 700–800 гривень на місяць, але попереджали, що маю бути готовий їхати навіть у неділю о другій ночі. Я відмовився — вигідніше працювати таксистом.

Тому перевізники беруть на роботу всіх, хто щойно закінчив курси і має права категорії "Д".

— Молодняк найчастіше у ДТП потрапляє і правила порушує, — каже заступник начальника обласного ДАІ Сергій Омельчук, 48 років.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному водії не хочуть працювати за 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути