Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 07:05

У львівських трамваях ще висять німецькі маршрутні карти

Цього тижня вулицями Львова почали курсувати трамваї "Татра КТ 4 Д". Шість спарених вагонів чеського виробництва 1986 року випуску придбали в німецькому місті Ерфурт. За кожен з міського бюджету заплатили по 454 тис. грн. Наприкінці минулого року трамваї фурами привезли до України.

— Виглядають як новенькі, — хвалиться начальник трамвайного депо N1 Богдан Вовк, 55 років. — Німці мають гроші, щоб через двадцять років списувати трамваї та купувати нові. А такий трамвай щойно з конвеєра коштує понад два мільйони євро. У нас вони їздитимуть мінімум п"ять років. Але сподіваюся, що протягнуть і десять.

Чотири трамваї курсують маршрутами 1 і 4. Два поки стоять у депо. Вагони розмальовані у червоно-білі кольори. Усередині ще висить німецька карта трамвайних маршрутів. Біля вхідних дверей зовні й усередині є кнопки.

— У Німеччині пасажир відчиняє двері, — пояснює водій Іван Кметик, 52 роки. — Керування у цих трамваїв таке саме, як і в наших. Але водити приємно, не розбитий, легко їде.

— Загалом Львовом щодня курсує 60 трамваїв, — каже Богдан Вовк. — Усі виготовлені на чеському заводі "Татра". Найстарішим тридцять років. Хоча термін експлуатації за радянськими стандартами 15 років.

Незабаром до Львова привезуть ще п"ять трамваїв із Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «У львівських трамваях ще висять німецькі маршрутні карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути