четвер, 09 жовтня 2008 20:48

Таксисти вимагають легалізувати стоянки

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Львівські таксисти страйкують на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченкові. Просять легальних стоянок
Львівські таксисти страйкують на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченкові. Просять легальних стоянок

Безтерміновий страйк у центрі міста Львова розпочали минулого вівторка місцеві таксисти. Автомобілі з шашками стоять у колонах на площах Митній, Міцкевича, Ринок. Біля міської ради стоять майже двадцять чоловіків із плакатами: "Вимагаємо легалізувати стоянки". Стільки ж автомобілів кружляють навколо пам"ятника Тарасу Шевченку.

Таксист Орест Сорокін, 51 рік, приїхав на білій дев"ятці. Із 2002 року він працює у фірмі "Л-АРМ".

— Наші хлопці працюють у трьох місцях на вулиці Личаківській, — каже Орест. — На одній стоянці — по три машини. Ми платимо за стоянку міській раді, і хочемо знати, куди йдуть наші гроші. Нам дали статус тільки тимчасової стоянки. Тобто завтра хтось комусь в кишеню заплатить більше, і наше місце займуть інші.

Таксисти зазначають, що через нелегальні стоянки змушені давати хабарі чиновникам,  міліціонерам та "ставати під дах" кримінальних структур. Виконком міськради затвердив Положення про організацію таксомоторних стоянок у Львові. Водії формально отримали право на їх легалізацію. Проте далі справа не пішла.

За підрахунками представників Асоціації вільних профспілок автотранспортників, за півтора року тяганини з документами міський бюджет втратив 150–250 тис. грн.

— Якщо Шкурганові не потрібні ці кошти, то вони потрібні громаді, — каже 58-річний Сергій Кабанов, голова профспілки "Автомобіліст України".

Перший день страйку завершився безрезультатно. Начальник міського управління транспорту Микола Шкурган не підписав договору, який створили таксисти. Міська влада запросила організаторів пікету на чергове засідання робочої групи наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти вимагають легалізувати стоянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути