Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2009 19:55

Шахраї видурюють гроші на церкву

60-річна Марія Красюк із міста Коломия на Івано-Франківщині віддала шахраям 50 грн. Жінку запевнили, що гроші збирають на будівництво кафедрального собору Преображення Господнього греко-католицької церкви.

— Прийшов темноволосий худенький чоловік, убраний у джинси та спортивну куртку, мав із собою список жертводавців, — розповідає жінка. — Довгенько так зі мною балакав, розказував, який храм буде. То я хіба на церкву пожалію? Здала гроші.

У комітеті церкви запевняють, по хатах коштів не збирають.

— Ми ще раз заявляємо, що не збираємо грошей у такий спосіб. У нас по церквах виставлено спеціальні скриньки для жертводавців. Парафіяни з усієї області можуть пожертвувати на будівництво, — говорить Сергій Триф"як, член комітету зі збирання коштів на будівництво храму Преображення Господнього. — Ті, що ходять по квартирах і просять на церкву, — шахраї. Раджу вам остерігатися їх.

Аферисти навідалися до Коломиї вдруге. Торік восени вони вже збирали гроші на будівництво церкви, а перед святом Миколая просили на дитячі подарунки. Ошуканці не показують жодних документів, ходять із фіктивним списком жертводавців та обіцяють молитися за душі щедрих. Торік шахраям удалося обдурити майже 300 коломиян. Городяни здавали від 10 до 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї видурюють гроші на церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути