субота, 11 жовтня 2008 07:05

Садовий не хоче відповідати за Євро

Мер Львова Андрій Садовий, 40 років, у четвер звернувся до президента України Віктора Ющенка з проханням провести 7 грудня із парламентськими й дострокові вибори міського голови та депутатів Львівської міської ради.

— Група фінансових кланів приступила до реалізації плану тотальної дестабілізації в місті, — каже у зверненні до президента. — За допомогою ряду депутатів Львівської обласної та міської рад вони хочуть змістити міського голову з посади й розпочати глобальний грабунок міста, масштабний дерибан міської землі. Закликаю депутатів міськради до перевиборів.

За два дні до того, у вівторок, депутати Львівської облради звернулися до Генпрокуратури з проханням перевірити факти зловживання службовим становищем міським головою Львова Андрієм Садовим. Просили Службу безпеки України з"ясувати, чи правдиві факти корупційних дій австрійської компанії "Альпін Бау" під час спорудження 2004–2005 років стадіону в Мюнхені. Ця фірма 6 лютого 2008-го виграла тендер на проектування й спорудження стадіону у Львові до чемпіонату Європи 2012 року. Вона ж, за заявами Садового, мала б і фінансувати будівництво футбольної арени. Та виявилося, австрійці не хочуть вкладати власні гроші. У серпні міська рада вирішили зводити стадіон коштом міста.

У середу стало відомо про відмову "Альпін Бау" споруджувати у Львові футбольну арену. Міськрада не погодила з нею кошторис будівництва. Подейкують, австрійці збільшили ціну з 85 млн до 120 млн євро. Новий генпідрядник стане відомий у листопаді.

— Повністю провалена підготовка до Євро-2012, дороги в місті порозривали, а до пуття не доводять. Садовий робить такі заяви, щоб вийти сухим із води, — каже голова фракції Української народної партії у Львівській міській раді Юрій Кужелюк, 48 років. — Раджу меру попити кави, побавитися з дітьми й заспокоїтися.

— Садовий або непрофесіонал, або заява про перевибори — заздалегідь запланований крок великого плану віддати Євро іншому місту, — наголошує керівник фракції "Свобода" у міськраді 50-річний Василь Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Садовий не хоче відповідати за Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути