Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Рясна-Руська відсвяткувала 575-річчя

У вересні цього року в селі Рясна-Руська на Яворівщині неподалік Львова урочисто посвятили пам"ятний знак про історичне заснування нашого села. На меморіальній дошці викарбувано "1433 рік". Село народилося 575 років тому.

У День села місцеві та гості зійшлися в центрі біля постаті Матері Божої. На посвяченні знака виступали голова сільської ради пані Смокоровська, директор школи пан Хоружий, парохи — отці Зіновій та Володимир. Згадували про героїв, які віддали життя за щастя та волю українського народу. Сільський хор виконав гімн "Боже великий, єдиний..."

Згодом усіх запросили на концерт на площі перед адміністративним будинком села. Виступ організували учні 3–4 класів. Цьому дійству сприяла гарна сонячна погода. Сільський голова вручила грамоти жителям за вагомий внесок у розвиток та відродження села.

Мистецьким виступом і віртуозністю зачарував глядачів скрипаль Кульчицький та гурт під керівництвом Гучка. Також запросили яворівський гурт "Вишиванка".

Власного вірша про рідне село читав виходець із Рясна-Руської Ярослав Любінець, який прибув на свято з-за кордону.

Багато меценатів вклали гроші в організацію посвяти. Свято вдалося на славу! Дай Боже, щоби українці частіше так забавлялися.

Богдана Романишин,

жителька села Рясна-Руська

Зараз ви читаєте новину «Рясна-Руська відсвяткувала 575-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути