четвер, 19 квітня 2007 07:05

Рівняни навчатимуть луганців християнської етики

Рівненські чиновники підписали угоду про співпрацю із сіверськодонецькими колегами. Відтепер студенти, науковці і підприємці двох міст обмінюватимуться досвідом у спільних проектах.

У жовтні кілька рівненських учителів поїдуть до Сіверськодонецька викладати християнську етику. А педагоги з Луганської області зможуть відвідувати лекції в Острозькій академії.

— Такого предмета у нас немає. Ми вже попросили рівнян, щоби нам восени прислали вчителів і підручники українською мовою із християнської етики, — каже секретар міськради Сіверськодонецька Галина Слупська, 42 роки. — Ми обрали Рівне містом-побратимом, бо це колиска УПА. А взагалі, у нас багато спільного. Наприклад, у нас теж є завод "Азот".

— Самі бачите, люди тут не ходять із автоматами, не кричать "Геть москалів!" — каже гостям 45-річний секретар рівненської міськради Юрій Торгун.

Під час екскурсії містом луганці насамперед зняли на відеокамеру пам"ятники та погруддя Степана Бандери, Симона Петлюри й Уласа Самчука. Найбільше їх вразив у Рівному намет Партії регіонів на Театральній площі та міліцейська охорона біля нього.

— Іще спитали, чи то спеціально до їхнього приїзду поставили, — сміється заступник міського голови Рівного Світлана Богатирчук-Кривко, 47 років. — Усе обдивилися. Тепер хочуть будувати в Сіверськодонецьку підземне містечко, як у нас.

Рівне має міста-побратими в Італії, Польщі, Англії та Франції.

Зараз ви читаєте новину «Рівняни навчатимуть луганців християнської етики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути