пʼятниця, 18 січня 2008 07:07

Понад 50 аварій буває щодня у Львові

У вівторок о 15.30 на площі Петрушевича у Львові сталася автомобільна аварія. Чорний "мерседес", чекаючи перед перехрестям на зелене світло світлофора, виїхав на зустрічну смугу. Там у його бік влетів "Деу Ланос". Машину відштовхнуло на білий мікроавтобус "івеко".

Доки водії чекають на машину ДАІ, навколо перехрестя утворюється затор. Машини розвертаються із пл. Петрушевича і шукають об"їзд. Із боку вулиці Зеленої зупиняються близько десятка тролейбусів.

— Випустіть мене, бо вже терпець уривається, — гукає до водія літній чоловік. Тролейбус N24 стоїть хвилин зо 20.

— Буває, більше години простоюємо. Губимо рейс, — скаржиться "ГПУ" водій тролейбуса Володимир Захарко, 47 років. — Щотижня таке буває по три–чотири рази. На перехресті, на Зеленій, біля кінотеатру імені Довженка, на Сихові таке часто. Іноді по дві години стоїмо. За кермом більше ніж 20 років. Раніше стільки аварій не було. Останнім часом почали паркуватися, де попало, от і тараняться.

О 16.10 приїжджає червона "дев"ятка" ДАІ.

— Спешка, спешка, — пояснює водій "мерседеса". — Посмотри, какая пробка...

Даїшники відмовляються коментувати ситуацію.

— Не маю часу, — відказує сержант Андрій, малюючи на папері схему ДТП. — У нас ще на Тершаківців аварія і на Богдана Хмельницького. Це ж кінець міста, — зачиняє дверцята своєї машини.

Рух на пл. Петрушевича відновлюють за годину 10 хв. Інспектори понад півгодини спілкуються з водіями.

— У місті майже 20 патрульних машин. На місце аварії приїздить та, що чергує найближче, — розповідає 36-річна Світлана Добровольська із прес-служби обласної ДАІ. — Буває, понад 50 аварій на день у Львові. Узимку їхня кількість зростає. Інспектори не встигають швидко приїхати на місце. Ось і доводиться затримувати рух, іноді більш як на годину.

Зараз ви читаєте новину «Понад 50 аварій буває щодня у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути