Ексклюзиви
субота, 05 липня 2008 07:08

Польща змінює умови видачі віз

Генеральний консул Республіки Польща у Львові В"єслав Осуховський звернувся до міністра закордонних справ своєї країни з прохання відкрити ще одне консульство у Західній Україні. Існуючі представництва не встигають видавати візи.

— У липні наступного року ми відкриємо нове приміщення  консульства у Львові. У будівництво вклали 5 мільйонів євро. А поки що із 1 серпня цього року працюватиме у Львові нове відділення консульства за іншою адресою — на вул.Сміливих, 5 — розповідає В"єслав Осуховський.

У приміщенні буде 16 віконечок для прийому документів. Осіб, які потребують швидкого отримання візи, обслуговуватимуть окремо. Штат працівників консульства збільшать. Видача документів триватиме не більше, як 2-3 год. Кількість отриманих віз зросте в сотню разів. За новими правилами, єдиним способом отримати їх стане "жива" черга. Попередній запис через інтернет скасують.

— Кожен, хто має документи на роботу в Польщі, повинен завірити свою особу власною присутністю, — каже Осуховський, — таким чином ми уникнемо корупції через посередництво.

Щодо можливості запису в чергу за допомогою телефону, то в Чехії така система довго не проіснувала. За день центр приймав понад 30 тис. дзвінків. Телефонні лінії були перевантажені і, зрештою, чехи відмовилися від такої послуги.

Зараз ви читаєте новину «Польща змінює умови видачі віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути