понеділок, 02 квітня 2007 17:59

Львівська залізниця скасує 26 приміських маршрутів

Від початку цього року місцеві адміністрації не доплатили Львівській залізниці за перевезення пільговиків понад мільйон гривень. Тому 17 квітня скасують 26 нерентабельних маршрутів.

— Пасажири не платять за проїзд, а місцеві адміністрації компенсують лише половину витрат, — розповідає Лілія Криницька, керівник прес-центру Львівської залізниці. — З Луцька гроші надійшли 22 березня, тому там скорочення потягів не буде.

Найменше заборгувала Закарпатська облдержадміністрація — 30 тис. грн. Івано-Франківська — 97 тис. Решта областей винні по кілька сотень тисяч гривень.

Залізничники насамперед скасують нічні електропотяги.

— У грудні ми проводили обстеження електричок і виявили, що в одній їздило по 10–15 людей. Це збиткові рейси, — каже 58-річний Іван Мартинюк, начальник пасажирської служби Львівської залізниці. — Але графік ранкових і вечірніх поїздів, якими користуються студенти й робітники, не зміниться.

На Львівщині збитковими рейсами вважать сполучення "Нижанковичі—Самбір", "Ходорів—Стрий", "Ходорів—Жидачів", "Рава-Руська—Сокаль", "Львів—Рава-Руська", "Львів—Судова Вишня". Електричку "Львів—Держкордон" пускатимуть лише до станції "Мостиська-2".

Зараз ви читаєте новину «Львівська залізниця скасує 26 приміських маршрутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути