Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 07:08

Львів відвідала делегація з французького міста Коломбо

Француженка українського походження Жанін Леско створила при мерії міста Коломбо, що на околиці Парижа, асоціацію "Галіція". Жінка хоче налагодити обмін талановитими дітьми, дитячими творчими колективами і спортсменами з Франції та України.

Делегація з мерії міста Коломбо побувала у львівських навчальних та позашкільних закладах та домовилася з представниками Львівської міської ради про співпрацю.

— Діти подарували нам чудову творчу зустріч — співали пісні, розповідали вірші, — каже Жанін Леско. — Ми були враженні тим, як вони вільно володіють французькою. Хочемо запросити їх до нашого міста, аби вони довели, що українці — напрочуд талановиті люди. Мерія Коломбо зацікавлена й у здібних спортсменах. Тренерів із футболу, боксу, баскетболу запрошують на роботу до Франції, обіцяють забезпечити їх житлом і високими зарплатами.

Мама Жанін — українка, а батько — поляк. Вони познайомилися у Франції, куди виїхали в довоєнні роки. Обоє тяжко працювали на фермі. Жанін уперше приїхала до українських родичів під час Хрущовської відлиги. Відтоді стала часто навідуватися в Україну, разом із друзями з Франції возила у львівські дитячі будинки гуманітарну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Львів відвідала делегація з французького міста Коломбо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути