неділя, 25 березня 2007 18:52

Голодуванням урятувала кіоск від демонтажу

39-річна львів"янка Уляна Злонкевич добу голодувала на вулиці Торф"яній. Жінка прикувала себе до металевих решіток власного кіоску, протестуючи проти демонтажу її міні-крамнички. Наручники Уляна попросила знайомих купити в секс-шопі.

О шостій вечора в середу почалася злива.

— Уночі замість себе чоловіка прикувала — бігала додому тепліше вдягнутися, — розповідає висока блондинка в теплому гольфі й короткій дублянці. — Орест уночі зі мною стояв. Кіоски — наша родинна справа, єдине джерело доходу.

Уляна тримає в кишенях кілька пачок валідолу. Каже, що часто паморочиться в голові.

— Сили здають через нервове напруження, — пояснює. — У середу від серцевого нападу померла моя знайома, 57-річна Марія Хомич. Вона на ятці продавала цитрусові, а їй заблокували дозвіл на оренду землі.

Злонкевичі придбали кіоск 1993-го, встановили його на кінцевій зупинці трамваїв N4 і N5. Продавали шоколадки, печиво, безалкогольні напої. Прибрали прилеглу територію, побілили дерева.  2002 року Уляна звернулася до Шевченківської райдержадміністрації перереєструвати угоду. Торгувати не припиняла.

— Треба ж родину утримувати! — каже жінка. — У мене семирічні хлопці-близнята до школи ходять, старша донька в університеті на платному навчається.

Документи Злонкевичів у міській раді загубили. Уляна подала папери знову, але дозволу не отримала. 7 лютого зранку підприємців попередили про демонтаж кіоску, а минулої середи міліціонери вилучили з торгової точки весь товар.

У четвер Уляна зняла кайданки: міська влада дозволила торгувати до 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Голодуванням урятувала кіоск від демонтажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути