Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 07:08

"Французьку весну" відкриє посол Франції

Відкриттям виставки живопису 47-річної Катрін Ван ден Стін із містечка Серж, що у передмісті Парижа, розпочнеться п"ятий фестиваль "Французька весна" у Львові. Виставка діятиме з 28 березня в Музеї етнографії.

— Роботи Катрін Ван ден Стін нагадують цифрові фотографії, — говорить директор львівського французького центру Фанні Раскен. — Її живопис допомагає побачити деталі, на які ми не звертаємо уваги в повсякденному житті.

— На відкриття виставки до Львова приїде посол Франції в Україні, — додає радниця французького посольства Аїша Керубі.

Також у рамках фестивалю відбудеться концерт гурту "N&SK" і виступ танцювального колективу "Норма Клер". У ніч на 30 березня в "Кінопалаці" переглядатимуть короткометражні фільми. А з 16-го до 19 квітня там показуватимуть найновіші французькі повнометражні стрічки.

— Це фільми минулого та 2008 років, — каже Раскен. — Зокрема володар призу за постановку Каннського фестивалю та за кращий іноземний фільм — нагороди "Золотий глобус" "Скафандр і метелик".

Завершиться фестивальна програма у Львові 24 квітня. В університеті імені Івана Франка зі студентами спілкуватиметься філософ Брюно Гнассуну.

Цього року фестивальні дійства "Французької весни" відбуватимуться у найбільших містах України, зокрема у Дніпропетровську, Луганську, Києві, Рівному, Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «"Французьку весну" відкриє посол Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути