Ексклюзиви
субота, 20 вересня 2008 07:08

Федір Стригун хоче збудувати у Львові театр

Оперетою "Сільва" 12 вересня розпочали 91-й сезон у Львівському національному театрі ім. Марії Заньковецької. Учора відбулася перша прем"єра цього сезону — вистава Богдана Ревкевича "Два дні... Дві ночі" за мотивами трагедії Шекспіра "Ромео і Джульєтта".

— У виставі задіяно молодий склад нашої трупи, який нещодавно поповнився випускниками акторського курсу університету, — розповідає художній керівник театру Федір Стригун, 68 років. — Минулого сезону ми мали п"ять прем"єр. Тепер, окрім цієї вистави, плануємо поставити до кінця року "Три ідеальних подружжя" Алехандро Касона та "Даму з камеліями" Олександра Дюма-сина. Режисер Вадим Сікорський працює над виставою "Історія коня" за повістю Льва Толстого "Холстомер". Український варіант п"єси готує перекладач "Гаррі Поттера" Віктор Морозов.

"Заньківчани" показують вистави в театрі, збудованому графом Станіславом Скарбеком у 1830-х. Приміщення аварійне.

— Щоб відремонтувати будівлю, потрібно на сім років зупинити роботу театру, — дорікає Федір Миколайович. — Маємо приклад Одеси, де реконструкція оперного театру розтягнулася на 20 років. Після цього довелося все збирати заново. Нам пропонують виступати в Палаці культури ЛОРТА. Але це те саме, що виселити нас за межі міста. Хто туди ходитиме?

Митець пропонує збудувати у Львові новий театр.

— Це коштуватиме максимум 200 мільйонів. На ремонт нашого будинку треба більше, — запевняє він. — Є вільна площа навпроти нашого театру. За два роки мали би нове приміщення на 600–700 місць. А тоді бралися б за ремонт театру Скарбека. Після цього ми повернулися б у своє приміщення. А в новому театрі можна відкрити театр оперети. Або перенести сюди театр юного глядача, який також працює в аварійному приміщенні.

Зараз ви читаєте новину «Федір Стригун хоче збудувати у Львові театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути