четвер, 22 листопада 2007 07:10

Андрій Ключевський отримав нагороду від Білла Ґейтса

26-річний чернівчанин Андрій Ключевський одержав нагороду компанії "Майкрософт" за інновації — мармуровий куб. Відзнаку вручили за розробку інсталятора драйверів. Ця програма дозволяє налаштовувати будь-яку кількість комп"ютерів у автономному режимі. Андрій назвав її одним із найпопулярніших в Україні імен — "Наталя".

Хлопець закінчив математичний факультет Чернівецького університету ім. Юрія Федьковича. Із 2003 року працює в компанії "Майкрософт" у Сієтлі. У Чернівцях живуть його батьки.

— Андрій буває в рідному місті раз на рік, під час різдвяної відпустки, — розповідає декан математичного факультету Ігор Черевко, 51 рік. — Зустрічаємося з ним у греко-католицькій церкві. Минулої зими привіз нам диски з програмами, зокрема ексклюзивну версію "Віндовз Віста".

Андрій — єдиний із колишніх студентів Чернівецького університету працює в "Майкрософті". Ще один випускник Олександр Фучук нині очолює один з відділів компанії "ІВМ" у канадському місті Торонто.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Ключевський отримав нагороду від Білла Ґейтса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути