середа, 05 грудня 2007 07:09

26 компаній у Львові шукали молодих інженерів

Для львівських студентів та випускників технічних ВНЗ міжнародна компанія "Бест" провела  ярмарок вакансій. Було понад 100 пропозицій для інженерів, архітекторів та програмістів. Мінімальна зарплата молодих спеціалістів без досвіду становила 700–800 грн, максимальна — 1500 грн.

— Я зараз на четвертому курсі Інституту хімії та хімічних технологій при університеті "Львівська політехніка", пішов на один ярмарок вакансій, на інший — жодної пропозиції, — розповідає Костянтин Треф"як, 20 років, координатор ярмарку. — Тому ми вирішили запросити компанії, які б пропонували робочі місця саме людям із технічними спеціальностями, а таких у "Політехніці" 80 відсотків.

Борис Романишин, 62 роки, проректор із науково-педагогічної роботи "Львівської політехніки" додає, що його не дивує зацікавлення компаній інженерними спеціальностями.

— Уже кілька років поспіль у нас немає недобору абітурієнтів на такі спеціальності як архітектура, будівництво, телекомунікації, — розповідає Борис Михайлович. — Попит на технарів лише зростає. Ми готуємо 20 зварювальників, а маємо замовлень на 50. Будівельні компанії запрошують наших студентів на роботу вже з четвертого курсу.

Поміж стендами людно. До менеджерів з підбору персоналу студенти підходять групками по 3-4. Міжнародна компанія "Хілті", виробник будівельного обладнання, розраховує знайти десяток будівельників та інженерів. Пропонують заробітну плату від 1,5 тис. грн.

— 2008 року ми плануємо створити 50 робочих місць, — розповідає 26-річна Дарія Амеліна, менеджер з підбору персоналу "Хілті". — На ярмарку пропонуємо практику або написання дипломної роботи на базі нашої компанії. Після успішного виконання стажери залишаються в нас працювати. Поки що з кандидатами негусто.

Найбільше заявок подала компанія "Леоні", яка у Стрийському районі на Львівщині виготовляє електропроводку для авто. Запрошують інженерів-конструкторів. На підприємство доведеться добиратися майже 75 км.

— Для нас немає різниці — студент чи вже випускник, — пояснює кільком хлопцям фахівець відділу рекрутингу та опіки персоналу 32-річна Леся Герилів. — На заводі всі проходять 1-2-тижневе базове навчання, після якого ми беремо на роботу.

Жінка додає, що відразу після влаштування працівники отримують по тисячі гривень на руки. Зі Львова до Стрия їх відвозять автобусом.

20-річна Анастасія Рибицька, студентка відділу міжнародної інформації Інституту математики домовилася про місячне стажування в Польщі від фірми "Валео", виробника запчастин для авто.

— Основні вимоги — знання англійської та володіння комп"ютером, — розповідає Настя. — Стажування оплачуватимуть. Саме те, що мені потрібно.



Чотири найпопулярніші вакансії технічних спеціальностей у Західній Україні


   Будівельники Електрики  Інженери  Зварювальники 
Волинська область   63  41  30  13
 Закарпатська область  23  18  15  13
 Івано-Франківська область  25  25  25  9
 Львівська область  70  63  43  26
 Рівненська область  33  26  26  19
 Тернопільська область  20  18  18  11

Зараз ви читаєте новину «26 компаній у Львові шукали молодих інженерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути