вівторок, 08 листопада 2011 13:00

Медики попереджують про епідемію хронічної втоми

Медики попереджують про епідемію хронічної втоми

Медики констатують: повсюдно стрімко поширюється дивна хвороба, діагностована самими людьми, що страждають від неї. Її основний симптом - постійна втома, розповідає The Daily Mail. Тим часом, як показує практика, лише в кожного п'ятого є реальне захворювання, що провокує стомлюваність.

Треба сказати, багато знаменитостей вже заявили, що страждають від постійної втоми. Наприклад, актриса Гвінет Пелтроу і дизайнер Донна Каран намагаються, за їхніми словами, "підвищити лужність крові", щоб справитися з таємничою недугою. Експерти ж пояснюють ситуацію, що склалася так: всі ми страждаємо від "електронного безсоння". Щоб позбутися втоми, необхідно просто вимкнути телефони, ноутбуки та інші пристрої, які не дають нам нормально спати ночами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стреси збільшують шанси народити дівчинку

Однак в Інтернеті з кожним днем ??зростає число форумів, присвячених причинам хронічної втоми. Так, ще дві версії - гіпотеріоз (зниження активності щитовидної залози) і "адреналінова втома", відома також як "синдром XXI століття". Його симптоми, крім втоми, включають проблеми з травленням, сном, нервозність, болю. Відповідно до даної теорії, у всьому винен стрес, що "зношує" наднирники. Тим часом, офіційна медицина таку недугу не знає.

За словами професора ендокринології Оксфордського університету Джона Васса, велика кількість пацієнтів звертаються у приватні клініки, перевіряючи в себе наявність "адреналінової втоми". Ті, в свою чергу, виписують стероїдні препарати, що пригнічують адреналінову систему мозку і людина в підсумку стикається з ушкодженнями печінки, серця, зниженням лібідо, стрибками настрою і необгрунтованою агресивністю.

Зараз ви читаєте новину «Медики попереджують про епідемію хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути