четвер, 02 грудня 2010 17:30

Чорний шоколад допомагає впоратись з хронічною втомою

Чорний шоколад допомагає впоратись з хронічною втомою

За даними британських фахівців, навіть невеликі порції шоколаду полегшують перебіг синдрому хронічної втоми.

Справа в тому, що темний шоколад багатий на хімічні сполуки, котрі покращують передачу сигналів в мозку. Дослідження учених з Університету Халл і Медичної школи Халл Йорк під керівництвом професора Стіва Аткіна - перше, що доводить ефективність шоколаду щодо пацієнтів з важкою формою синдрому хронічної втоми, пише The Telegraph.

Синдром хронічної втоми, за даними медиків, вражає як мінімум 0,1 % населення Землі і майже 1 % жителів великих міст. Природа недуги поки до кінця не вивчена. Проте найправдоподібніше виглядає вірусна теорія захворювання. Як правило, хвороба вражає людей у віці від 18 до 50 років. Жінки страждають в два рази частіше, ніж чоловіки.

Фахівці провели експеримент, в якому взяли участь десять пацієнтів, які страждають на найбільш важкі форми синдрому хронічної втоми.

Всім випробовуваним було запропоновано протягом восьми тижнів щодня з'їдати всього лише по половині плитки темного шоколаду із вмістом какао не нижче 55 % - по 15 г тричі на добу. Потім вони робили двотижневу перерву, щоб відновити "шоколадотерапію", але вже менш насиченими сортами, переважно молочним шоколадом.

Вже після перших двох місяців лікування темним шоколадом абсолютно всі учасники експерименту повідомили про поліпшення самопочуття. У них скоротилися напади головних і м'язових болів, пропали депресивні думки. Молочний шоколад не дав помітних результатів: після декількох тижнів прийому випробовувані не відзначали жодних змін в своєму стані.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Чорний шоколад допомагає впоратись з хронічною втомою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути