Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2010 16:19

Росіянам збираються дозволити відкуповуватися від армії за мільйон рублів

Росіянам збираються дозволити відкуповуватися від армії за мільйон рублів

Група депутатів від російської партії ЛДПР внесла в Держдуму законопроект, відповідно до якого призовники зможуть офіційно звільнятися від строкової служби в армії, якщо заплатять державі мільйон рублів.

На отримані від призовників гроші пропонується залучати в армію контрактників. Як пояснив один з авторів законопроекту депутат Максим Рохмістров, документ ще не обговорювався на засіданні профільного комітету. Коли проект може бути винесений на обговорення на пленарному засіданні, поки невідомо.

На думку Рохмістрова, зазначені заходи могли б допомогти знизити корупцію в медичних установах, військкоматах та навчальних закладах. Як говориться на сайті ЛДПР, кошти мають вноситися на спеціальний рахунок міністерства оборони. Платне звільнення від служби в армії пропонується ввести на додаток до існуючих підстав для звільнення від проходження служби.

Останнім часом обговорюється питання про збільшення верхньої межі призовного віку в Росії з 27 до 30 років. Цю ідею вже підтримали члени комітету Ради Федерації з оборони та безпеки. Кілька тижнів тому стало відомо, що в рамках реформи армії, Міноборони доведе число призовників до 800 тисяч чоловік щорічно.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Росіянам збираються дозволити відкуповуватися від армії за мільйон рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути