середа, 17 лютого 2010 17:23

Андрій Курков готує суп із гарбуза

Автор: фото: Світлана Цибульська
  Письменник Андрій Курков під час книжкової виставки у Києві готує суп-пюре із гарбуза. Стравою пригощав відвідувачів виставки
Письменник Андрій Курков під час книжкової виставки у Києві готує суп-пюре із гарбуза. Стравою пригощав відвідувачів виставки

Рецепт супу-пюре з гарбуза письменник Андрій Курков, 48 років, дізнався у Німеччині.

— Знайома має там галерею. До неї приходить багато художників, а справжні художники завжди голодні. Вона варить їм 12 літрів супу. До мене теж часто приходять гості. По 50–70 чоловік. Нагодую їх, потім глінтвейном відпоюю. Гарбузи вирощую в себе на городі. Недавно мені подарували 200 насінин голландського гарбуза, але він не прийнявся.

Для 5 л супу письменник чистить 1,5 кг гарбуза. Нарізає його кубиками.

— Чим дрібніше накришите, тим швидше приготується суп. Але занадто тонкі шматочки теж недобре, втрачається навар.

Гарбуз обсмажує на оливковій олії. Каже, годиться й соняшникова. Потім кидає його в киплячу воду. Цибулину ріже кільцями, корінь пастернаку — кубиками, 10 г імбиру — тонкими смужками.

— Можна й без нього. А замість пастернаку підійде корінь петрушки. Усі інгредієнти краще обсмажувати, так вони смачніші.

Після того, як овочі покипіли хвилин із 15, доливає у каструлю 1 л молока. Додає трохи солі, перцю та цукру. Готовність страви визначає за тим, чи зм"як гарбуз. Потім витягає овочі й перемелює їх блендером. Вкидає назад у молочний навар. Насамкінець додає свіжої зелені, перцю каррі з 52 індійськими травами.

— Спеції привіз із Лондона. Купив у супермаркеті східної їжі. З ними суп не повинен кипіти, бо втратиться весь смак.

Киянка Галина Іващенко, 34 роки, до французького цибулевого супу додає житній хліб. П"ять подрібнених цибулин обсмажує у розігрітому вершковому маслі. Його потрібно дві столові ложки.

— Каструлю обираю з товстим дном, щоб масло не пригорало. Коли цибуля стає золотистою, всипаю склянку борошна. Ретельно перемішую і поступово вливаю 1,5 літра холодної води. Мішаю на слабкому вогні, доки бульйон не посвітліє. Суп кипить не довше як півгодини. До готової страви подаю підсмажений житній хліб, нарізаний маленькими кубиками.

Шеф-кухар ресторану "Тампопо" Дмитро Углицький, 29 років, готує суп-пюре із шампіньйонів. Каже, це найпростіший рецепт.

— На вершковому маслі підсмажую нарізані гриби, цибулю, корінь петрушки. В іншій посудині обсмажую на маслі дві столові ложки муки. Заливаю гриби й борошно гарячим бульйоном. Додаю сіль, перець і трохи вершків. Прикрашаю страву зеленню.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Курков готує суп із гарбуза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути