вівторок, 08 грудня 2009 07:47

Десятеро людей загинули від удару причепа

Автор: фото надане прес-службою обласної ДАІ
  Тіла загиблих лежать неподалік понівеченого ”Фольксваґена-Транспортера”. Причеп відірвався від вантажівки. Його фаркоп протаранив мікроавтобус
Тіла загиблих лежать неподалік понівеченого ”Фольксваґена-Транспортера”. Причеп відірвався від вантажівки. Його фаркоп протаранив мікроавтобус

5 грудня о 21.30 у селі Райгород Немирівського району Вінниччини причеп із м"якими іграшками відірвався від вантажівки МАН, виїхав на зустрічну смугу і врізався у автомобіль "Фольксваґен Транспортер". У ньому з релігійного зібрання у місті Ватутіно Черкаської області поверталися 12 євангельських християн-баптистів.

Дев"ятеро пасажирів загинули на місці. 21-річний Іван Гончар помер тієї ж ночі у Немирівській райлікарні. В аварії загинула і його дружина, 19-річна Тетяна.

— Мені подзвонила жінка, яка живе в центрі села. Сказала, що на трасі сталася страшна аварія. Я схопив свою чергову сумку й побіг, — згадує головний лікар Райгородської лікарської амбулаторії Віталій Олійник, 53 роки. — Дві дівчини лежали на матраці метрів за 2–3 від бусика. Одна була непритомна. Друга, з переломом бедра, кричала. Ще один чоловік кричав у бусику. Я його витягнув з-під тіла загиблого. Знеболювальне колов, доки "швидка" забрала.

Очевидці розповідають, що від удару автобус відкинуло до акацій, які ростуть перед парканом будинків. Це за 2–3 метри від дороги.

Мікроавтобус протаранив фаркоп причепа. Фаркоп — це гак, до якого  кріпиться причіп.  Кажуть, відірвався у тому місці, де був зварений.

Автомобіль МАН 1996 року випуску і причіп належать Русланові Савчуку з Чернівецької області. Водій вантажівки 39-річний Віктор Райляну їхав із Буковини за дорученням. Завантажився в Івано-Франківську іграшками. Прямував у Росію, Краснодарський край.

До водія приставили двох міліціонерів, щоб він нічого із собою не зробив

— До водія зразу після аварії ми приставили двох наших співробітників, щоб він нічого із собою не зробив, — пояснює начальник Вінницької обласної міліції Василь Поліщук. — Він був у шоковому стані. Якщо слідство доведе його вину, то водієві загрожує до 10 років ув"язнення. До відповідальності притягнуть і механіка підприємства, де МАН із причепом проходили техогляд.

Пасажири з Черкащини до Гайсина Вінницької області їхали двома машинами — "фордом" і "фольксваґеном". У Гайсині четверо чоловік пересіли у "Фольксваґен Транспортер".

— У ньому передбачено п"ять місць, шосте — водійське. Звісно, 12 людям було тісно. Але це порушення не було причиною аварії. Причіп, який відірвався, був зварений у кількох місцях. Несправна гальмівна система. Страховочний трос, який є в інших машинах, до цього авто не передбачений, — каже керівник територіального відділення "Головавтотрансінспекції" Олексій Соколовський, 50 років.

За кермом "фольксваґена" був власник авто, вінницький підприємець Ігор Дмитренко, 39 років. У нього залишилося семеро дітей. В аварії загинув його брат 50-річний Олександр. Їхні дочки — вижили. Вони сиділи на підлозі, підстелили матрац. Під час удару вилетіли через вікно  автомобіля. 19-річна Валентина Дмитренко із переломами стегнової кістки у тяжкому стані в Немирівській райлікарні. 17-річна Юля Дмитренко  — при свідомості. У неї черепно-мозкова травма, вивих кісток таза. 

Родинам загиблих з обласного бюджету виділили по 10 тис. грн. Пораненим — по 5 тис. Міська влада взяла на себе витрати з поховання восьми вінничан.

Зараз ви читаєте новину «Десятеро людей загинули від удару причепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути