Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2009 13:48

Другий тур президентських виборів в Афганістані відмінено

Другий тур президентських виборів в Афганістані відмінено
Другий тур виборів президента Афганістану скасований у зв"язку з тим, що Абдулла Абдулла зняв свою кандидатуру з голосування, повідомляє Sky News з посиланням на власні джерела.

На виборах залишився єдиний кандидат - чинний президент країни Хамід Карзай. Він здобув перемогу у першому турі, однак потім погодився на другий у зв"язку з тим, що наглядова рада визнала доведеними підтасовки на виборах. Зокрема, було встановлено, що Карзай отримав менше 50 відсотків голосів виборців, хоча його штаб стверджував про беззастережну перемогу.

Перший тур голосування пройшов 20 серпня, другий був призначений на 7 листопада. 1 листопада Абдулла відмовився брати в ньому участь, заявивши, що його вимоги про зміну роботи виборчої комісії не були виконані. Він висловив побоювання, що чесне голосування буде неможливо.

При цьому Абдулла не став закликати своїх прихильників бойкотувати вибори. Карзай, зі свого боку, не став відмовлятися від другого туру.

За матеріалом: Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Другий тур президентських виборів в Афганістані відмінено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути